Nutopia

Allt om PS Vita på Nutopia


Missade du Nutopias PS Vita-special vid jul? Ingen fara, här sammanställer vi samtliga texter efter det att vi köpte och testade konsolen vid den japanska releasen.
Först skrev vi om själva köpet. En ganska så rak historia som sedan följdes upp av en titt på hårdvaran. Efter det kom naturligtvis mjukvaran i form av operativsystemet och dess appar.
När vi sedan klarat av dessa bitar var det dags för spelen, det riktigt intressanta med varje ny konsol.

 • Virtua Tennis 4, även kallat Power Smash 4 i hemlandet Japan, var inte bara snyggt, utan även fantastiskt roligt att spela. Ett engagerande onlineläge förgyllde speltimmarna.
 • Dungeon Hunter: Alliance, även det med ett annat japanskt namn, Dark Quest: Alliance, är Gamelofts budgettitel till formatet. Enkel hack & slash i föga imponerande utförande. Men lågt pris och välfungerande koncept gör att det håller.
 • Uncharted: Golden Abyss var PS Vitans stora slagskepp vid lanseringen. Fullskaligt äventyr på bärbart format. Lider lite av vissa begränsningar, men lär tilltala de flesta digitala äventyrarna. Särskilt fans av serien.
 • Ridge Racer släpps numera till varje ny konsol. Namco Bandai ger oss undermålig bilduppdatering istället för överraskningar och spelglädje.
 • Ultimate Marvel vs. Capcom 3 är likt sina storebröder till PlayStation 3 och Xbox 360 blixtrande snabbt och imponerar med grafik och flyt. Ett måste för fans av 2D-fajters, men de långa laddningstiderna borde trimmas ned.

Frågor om såväl spelen som hårdvaran går alldeles utmärkt att skjuta här i kommentarerna, så svarar jag sedan så gott jag kan.

Kommentarer

4 svar till “Allt om PS Vita på Nutopia”

 1. Henrik skriver:

  Är det värt att skaffa en PS Vita idag eller ska man vänta och se när Sony släpper den mindre PS Vita Slim i framtiden?
  Hur troligt är det att Atlus tar in P4 Golden till staterna?
  För en JRPG nörd vad tycker du om maskinens framtid? PSP har ju en hel del underbara titlar. Kommer PS Vita att ha ett liknande brett bibliotek eller ett något mindre?

  • Rickard Olsson skriver:

   Huruvida det är värt det eller ej är lite svårt att svara på eftersom jag inte vet exakt vilka spel du gillar. Pratar du om att importera eller köpa när den släpps i Sverige? Jag tror biblioteket ganska snabbt fylls på med nya titlar, så har du tänkt att köpa Vita någon gång kan omgående vara ett bra beslut.
   Visst, risken finns ju att Sony tvingas sänka priset ganska snabbt, men det är å andra sidan något ingen vet. Känner du suget och vet med dig att det finns spel du vill ha så köp. En framtida Slim ligger långt bort, och maskinen är redan lätt som den är, om än något tjock.
   P4 Golden, ingen aning tyvärr.
   Angående JRPG är jag mer eller mindre övertygad om att Vita kommer få ett liknande bibliotek. Det lär dock dröja ett litet tag, så första året eller så kan vara ganska torrt.
   Ta dock inte detta som en universell sanning. E3 i år lär avslöja en hel del som vi inte har en aning om än! 🙂

   • manga skriver:

    Så trevligt. Tack för bra och informativa svar.
    Jag pratar om import. Av en NTSC maskin från Kanada via VG+. Även med tull blir det fortfarande billigare än att köpa en i affär i Sverige.
    Disgaea 3, P4 Golden, Dragon´s Crown är 3 titlar som jag ser fram emot. Om jag sedan dessutom får in Grand Knights Historia från PSP på Vitan så är det ju ett stort plus.
    Känns även som att jag hellre låser en Vita mot mitt US konto som jag har på PS3an än mot mitt EU konto också.
    Så vi får se vad ekonomin säger. Kunde ju vara trevligt att ha någonting nytt att leka med under tiden om inte annat 🙂

    • Rickard Olsson skriver:

     Tänk bara på att Vitan inte fungerar (har ej testat själv, men så sägs det) med PSP-spel från US och EU än. Detta lär dock ändras så fort maskinen släpps i dessa regioner, då respektive PSN Store aktiveras. Du kommer alltså ej heller åt PSN Store genom Vita med ett EU/US-konto innan släpp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.