Platser i Europa att besöka till sommaren

Share This Post

För många blir denna sommar den första sommaren på länge som man reser utanför Sveriges gränser. Det råder fortfarande en viss osäkerhet gällande länder utanför Europa, och i och med brist på passtider kan det vara bäst att hålla sig inom Europa, åtminstone under årets semester.

Europa är fyllt av vackra ställen att besöka – så hur bestämmer man sig och hur gör man för att planera sin resa? Vi har listat några av våra absolut bästa tips gällande platser i Europa. Platser som man helt enkelt inte får missa.

Lissabon, Portugal

Lissabon omtalas av många som Europas coolaste stad. Det är en historisk stad full av historier att berätta. Solen skiner 290 dagar om året och temperaturen sjunker sällan under 15 grader. Lissabon är en stad där du kan känna dig trygg när du vandrar runt och där du hittar hotell och restauranger som passar alla smaker, budgetar och krav. Helt enkelt en otroligt vacker stad med mycket att bjuda på.

Florens, Italien

Florens är en av de absolut vackraste städerna i hela världen och definitivt en av de bästa destinationerna i Europa. Florens lockar allt ifrån konstälskare till hopplösa romantiker och matfantaster. Här finns det ett flertal vackra konstmuseum att besöka och underbara restauranger där man kan smaka på färsk pasta, utsökta pizzor och unna sig äkta italiensk glass.

Amsterdam, Holland

Amsterdam är så mycket mer än bara en stad med ökända “caféer” och sitt Red Light District. Här finns det vackra gator att tillbringa dagen cyklandes på och anmärkningsvärda museum att utforska. Man omsluts av otroligt vackra miljöer och även Amsterdam är ett paradis för matälskare oavsett vilken budget man har.

Nice, Frankrike

Nice ligger på den franska Rivieran och bjuder på allt man behöver för en fantastisk semester. Här kan man koppla av på fantastiska stränder, spendera tiden på sensationella barer och restauranger samt ta del av helt underbara vyer. Nice är en väldigt vacker stad som definitivt är ett måste att se.

Sevilla, Spanien

Sevilla är Andalusiens juvel. Denna stad ligger i södra Spanien och är hem till en mängd fantastiska underverk. Här kan man ta dagliga promenader genom den pittoreska och färgstarka Barrio Santa Cruz, eller varför inte hoppa på en flodkryssning längs Guadalquivir?

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...