Börsnoterade spel- och eSportsföretag att hålla koll på

Share This Post

eSports är en industri värd miljarder. De flesta spelare inom eSports spelar spel som en hobby, men det finns tusentals professionella spelare som deltar i internationella turneringar med sponsring värda miljoner kronor och prispotter som överskrider miljoner de också.

På grund av dess popularitet finns det även hundratals börsnoterade spel- och eSportsföretag som man kan investera i. Att investera i dessa är tilltalande för många investerare med tanke på denna industris växande framträdande plats i kulturer världen över.

Om du lockas av att investera i börsnoterade spel- och eSportsföretag är det viktigt att du först sätter dig in i vad investeringar är och hur de fungerar, något du kan lära dig om hos aktieskola.com. Sedan kan du fortsätta läsa vilka de mest lovande aktierna är här.

Capcom (OTC:CCOEF)

Capcom (OTC:CCOEF)-aktien blomstrar i dagsläget tack vare många framgångsrika releaser som stärkt dess profilering och producerat imponerande tillväxt. Capcom är bland annat utvecklarna av de välkända titlarna Resident Hunter och Monster Hunter-serien, men även favoriterna Mega Man, Devil May Cry och Street Fighter.

Capcom är ett japanskt företag som funnits i datorspelsindustrin i decennier. Deras ekonomiska bild idag och tillväxtutsikter visar dess potential för fina avkastningar för investeraren. Sålunda kan OTC:CCOEF ses som en spännande och gynnsam aktie för den som tror på spelbranschens framväxt.

Activision Blizzard (NASDAQ:ATVI)

Activision Blizzard (NASDAQ:ATVI) har visat sig ge utmärkta resultat för långsiktiga aktieägare, med en totalavkastning på mer än 500% under det senaste decenniet. Activision Blizzard är en världskänd datorspelsutvecklare och distributör som har tre stora divisioner: Activision, Blizzard och King Digital. Activisions största egendom är Call of Duty (COD) och Blizzards World of Warcraft (WoW) som är några av världens mest populära eSportsspel. Vad du kanske inte förväntade dig är att de även utvecklat en av de mest populära mobilspelen, nämligen Candy Crush av King Digital.

Tack vare Activision Blizzards välkända titlar hittills och deras lysande framtidspotentialer, ser vi ATVI som en briljant aktie för den som vill investera i spelvärlden.

Take-Two Interactives (NASDAQ:TTWO)

Take-Two Interactives (NASDAQ:TTWO) är en amerikansk utgivare och utvecklare av daorspel och datorspelstillbehör. Det är alltså företaget bakom den välkända Grand Theft Auto-serien och ett företag med över 3 miljarder i omsättning. Trots detta har Take-Twos ekonomi lidit under de senaste kvartalen, men det är något som nyligen skett som kan vara betydande för deras framtidspotential.

I januari 2022 köpte nämligen Take-Two Zynga, en annan välkänd datorspelsutvecklare, för 12,7 miljarder kronor. Take-Twos köp av Zynga kan därför göra NASDAQ:TTWO till ett av de stora fyndköpen under året, men det kan ta tid innan den genomsnittliga investeraren ser någon hög avkastning.

Electronic Arts (NASDAQ:EA)

Ännu en NASDAQ-börsnoterad aktie att hålla utkik efter är Electronic Arts (EA) som sedan lång tid tillbaka spelat en betydande roll för spelbranschen. Företaget har funnits sedan 1982 och är idag det näst största datorspelsföretaget efter intäkter och har en ledande position inom sportgenren för spel.

Bland annat ligger Electronic Arts bakom Madden NFL och FIFA, men de har även en portfölj av omtyckta titlar. Med dessa spel bakom sig, och många på väg, anses framtiden vara ljus för den amerikanska speljätten.

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...