GeoGebra Classic för din Mac

Share This Post

GeoGebra Classic 5 är en gratis och öppen programvara för matematisk modellering, geometri och algebra. GeoGebra Classic 5 är en uppdaterad version av GeoGebra Classic, som inkluderar många nya funktioner och förbättringar.

GeoGebra Classic 5 innehåller fem interaktiva lektioner som hjälper barn i olika åldrar att förstå grundläggande naturvetenskapliga begrepp. Det undervisar i komplexa begrepp som linjär algebra, polyedrar, algebraiska ekvationer och kvadratiska ekvationer. Det hjälper även barn att utveckla viktiga problemlösningsfärdigheter, då det uppmuntrar användningen av både visuella och skriftliga lärstilar under lektionerna. Programvaran är tillgänglig på mer än 65 språk, vilket gör den användbar för användare över hela världen.

Gör matematik roligare

Det är viktigt att ta hänsyn till barns individuella utvecklingsnivåer, och därefter anpassa undervisningen efter barnets unika behov. Att använda praktiska exempel och aktiviteter som barnet enklare kan relatera till, kan också hjälpa till att göra inlärningen av matematiken mer engagerande och rolig. Genom att använda en varierad, stimulerande och interaktiv undervisningsmetod kan man öka barns intresse för matematik vid en tidig ålder och hjälpa dem att utveckla en starkare grund för framtida matematiska koncept, inklusive algebra.

Användarvänligt gränssnitt

GeoGebra Classic 5 lär ut i många ämnen genom sin innovativa och kraftfulla inlärningsteknologi. Ett unikt dra och släpp-gränssnitt gör det dessutom lättmanövrerat och enkelt att förstå, medan den fullständiga dra-och-släpp-funktion möjliggör mindre som exempelvis ändringar av storleken på kartor eller objekt. Teknik som i framtiden kanske kommer att användas för att förenkla människors spelande på exempelvis https://keno-tulokset.fi/ eller liknande. Man kan dessutom använda dess verktygsfält för att göra det möjligt att omvandla anteckningar till objekt.

Dess inbyggda virtuella matte-motor möjliggör också användningen av kalkyler, geometri och trigonometri. Detta innebär att även gymnasieelever kan dra nytta av detta fantastiska nya inlärningssystem, som använder toppmoderna och nytänkande teknologier. Faktum är att den nya programvaran har sagts vara så pass effektiv att lärare på grundskolenivå har använt den framgångsrikt för att förbättra sina elevers betyg.

Flera teknologier och verktyg

GeoGebra har också andra teknologier som även dem har gett positiva resultat, till exempel dess digitala undervisningsverktyg, en undervisningskalender, en digital fysiksimulator, en digital miljökarteditor och ett digitalt fysikbibliotek. Dess undervisningskalender gör det möjligt för studenten att schemalägga sina lektioner och för föräldrar och lärare att hålla koll på vilka kurser eleverna för närvarande arbetar med. Undervisningskalendern gör det också möjligt att markera dagar när elever avslutar vissa uppgifter, så att du som lärare vet vilka matematikämnen som ska täckas näst.

Fysiksimulatorn gör det möjligt för barn att uppleva hur de skulle hantera problem i verkliga livet, samt testa sina fysiska och mentala förmågor med en mängd olika utmaningar. Slutligen ger det digitala fysikbiblioteket eleverna ett bekvämt sätt att hitta och komma åt vetenskapliga artiklar, samt att slutföra laboratorierapporter.

Barns inlärning av matematik

Algebra är en viktig gren av matematiken som fokuserar på relationer mellan variabler, och används för att lösa problem och utforska potentiella mönster. För barn kan introduktionen till algebra bidra till deras förståelse av grundläggande matematiska koncept, och även till att förbereda dem för de mer avancerade matematiska ämnena.

Genom att lära sig hur algebra fungerar kan barn börja utveckla förmågan att tänka abstrakt och logiskt, samt att identifiera och analysera mönster. Detta kan göra dom bättre på att uttrycka sina tankar och lösningar på ett mer strukturerat och klartänkt sätt. Även algebraiska koncept såsom ekvationer, variabler och funktioner, kan hjälpa barn att utveckla sin förmåga att lösa problem på ett systematiskt sätt.

Varför matematik är viktigt

Matematik är en viktig kunskap att besitta som även har en bred tillämpning i verkliga livet. Att ha en god förståelse för matematik kan hjälpa oss att lösa praktiska problem och fatta välgrundade beslut.

En av de mest grundläggande tillämpningarna av matematik i vardagen är att kunna hantera pengar. Matematik hjälper oss att förstå grundläggande koncept som addition, subtraktion, multiplikation och division, vilket gör det enklare att hålla koll på våra inkomster och utgifter, göra budgetar och spara pengar. Detta kan hjälpa till att undvika skulder och ekonomiska svårigheter. Matematik är också viktigt för att kunna mäta och beräkna mängder. Detta kan omfatta att beräkna avstånd, hastigheter, volymer, vikter och tider.

Det tekniska

Titel: GeoGebra Classic 5 5.0.625.0 för Mac

Krav: Mac OS X

Språk: Engelska

Licens: Gratis

Senaste uppdatering: Lördagen den 4 september 2021

Författare: International GeoGebra Institute (IGI)

https://www.geogebra.org

SHA-1:d18da6a7c45386aa141bcb6c4f825be2a996ed6b

Filnamn: GeoGebra-MacOS-Installer-withJava-5-0-625-0.zip

Vi har ännu inte fått någon information om versionshistoriken för version 5.0.625.0 av GeoGebra Classic 5. Ibland kan utgivare ta lite tid på sig att göra denna information tillgänglig, så vänligen kontrollera tillbaka om några dagar för att se om det har uppdaterats.

Om du har någon information om versionshistoriken som du kan dela med dig av så hör gärna av dig till oss! Besök vår kontaktsida och låt oss veta.

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...