5 tips för den som vill bli skicklig på poker

Share This Post

Boken “Stuey ”The Kid” Ungar: den sanna historien om tidernas bästa pokerspelare”, i svensk översättning på bland annat Akademibokhandeln, avhandlar Ungars fascinerande levnadsöde och vägen mot att bli världens bästa pokerspelare genom tiderna. Ungar som av många anses vara pokerns motsvarighet till Maradona växer upp i New York under 60-talet. Efter att ha lärt sig spela poker och gin rummy inser han att han har en särskild begåvning och kan utklassa mer rutinerade spelare. Vid 26 års ålder kammar han hem sitt första poker-VM år 1980. Han följer upp succén med samma titel året därpå. Om förmågan att spela poker ska Unger ha sagt “I kort jämnar turen alltid ut sig till slut. De bra spelarna vinner. Alla som tror att kortspel handlar om tur är idioter.”  Nedan följer fem tips för den som vill bli lika skicklig på poker som The Kid. 

Läsa-på-fasen 

För den som är intresserad av att bli en skicklig pokerspelare är research ett avgörande första steg. Under den här fasen rekommenderar vi att undersöka i princip allt som hör pokervärlden till för att expandera din kunskapsbank. Läsa-på-fasen är själva grunden för vad som väntar härnäst – faktiskt spelande. Research kan omfatta att läsa på om alla aspekter av poker, däribland grundläggande regler, olika varianter, terminologi och till och med hur olika pokerhänder rankas beroende på vilken pokertyp som spelas. På så vis skapar du en god grund för steg nummer två; att ta de första stegen mot att spela och kanske till och med tävla. 

Anta en strategi och håll dig till den

Poker handlar som bekant mer om strategi och list än tur. En viktig komponent i att bli duktig vid pokerbordet är därmed att anta en vinnande strategi och hålla dig till den. Undvik att fatta förhastade beslut i stundens hetta som inte överensstämmer med din strategi. Om du gjort din research på ett gediget sätt är det troligt att du har en kunskapsbank av erfarenheter och insikter som gör att du vet hur du ska spela din typ av poker. Genom att hålla dig till din strategi, oavsett om du stundtals förlorar, utesluter du känslorna från ditt spelande och går i stället på instinkt och logik vilket tenderar att löna sig i längden.

Lär dig det psykologiska spelet

Poker handlar mycket om psykologi, såväl din egen som din motspelares. En skicklig pokerspelare är dels medveten om sina egna styrkor och svagheter och vet hur han/hon ska utnyttja dessa på optimalt sätt. Pokerproffset är dock minst lika duktig på att identifiera svaghet hos sina motspelare och dra nytta av det. En skicklig spelare anpassar ständigt sitt spel efter sina konkurrenters svagheter och är dessutom duktig på att skönja även starkare spelares svagheter inom vissa aspekter av deras spel. 

Spela och repetera

Det säger sig själv att övning ger färdighet, så även inom poker. Malcolm Gladwell har sagt att vem som helst i princip kan bli duktig på vad som helst så länge mer än 10 000 timmar läggs ned på aktiviteten i fråga. Även om det senare kanske inte gäller i alla fall skapar fler och mer frekventa övnings- och tävlingstillfällen ett bra underlag för att bli skicklig på poker. Även om pauser och tid för eftertanke är minst lika viktigt mellan varven bör du ta varje tillfälle i akt att spela både på nätcasinon som i live-sammanhang. Det är endast genom att spela och vinna, eller spela och misslyckas som du lär dig och utvecklas.

Glöm inte att ha roligt på vägen

För de stora internationella pokerproffsen kan livet stundtals vara hektiskt. Gastkramande turneringar över hela världen, enorma prissummor och titlar som måste försvaras. När så mycket står på spel kan det ibland vara svårt att tappa siktet över varför man började spela poker från början. För de flesta som spelar på proffsnivå började det med en genuin kärlek för spelet och en vilja att ha roligt längs vägen. Försök därför alltid ta tillvara på glädjen och samvaron i spelet istället för att förblindas över viljan att ständigt stå obesegrad runt pokerbordet. 

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...
Föregående artikel
Nästa artikel