Swish gräns

Share This Post

Om du någon gång har försökt Swisha en stor summa pengar vid ett köp så är det inte helt omöjligt att det inte har gått. Detta är på grund utav att det finns en maxgräns på hur mycket man kan Swisha, någonting som alla användare av tjänsten har.

Swish har verkligen revolutionerat sättet som vi sköter betalningar i samhället. Oavsett om du är på en loppmarknad och vill betala till en säljare eller om du ska dela upp en krognota med några vänner så har Swish gjort det väldigt enkelt och säkert att sköta mindre betalningar.

Men den här smidigheten har också gjort att bankerna har behövt sätta in en maxgräns på hur mycket som är möjligt att Swisha. Detta är för att göra det svårare för någon obehörig att Swisha pengar till sig själv, men agerar också som ett skydd mot användarens egna misstag. Det är lätt hänt att man är oförsiktig och råkar slå in en extra nolla. Istället för att man råkar Swisha 20 000 så hindrar gränsen en från att Swisha iväg stora summor pengar. 

I den här texten kommer vi att gå igenom allt som du kan tänkas behöva veta kring hur det fungerar med en Swish gräns, samt hur du går till väga för att höja den. På många sätt är en Swishbetalning säkrare än en banköverföring, oavsett om du säljer eller köper. 

Vad är maxgränsen på Swish?

Detta varierar kraftigt från bank till bank. Även om Swish är ett fristående företag så bestämmer banken själva vilken gräns som de ska ha som maxbelopp på Swish. Det finns också två typer av maxgränser.

Den första av dessa är den dagliga maxgränsen, som nollställs vid midnatt varje dag. Denna ligger oftast på 2000 till 3000 kronor beroende på vilken bank som du använder dig av. 

Den andra typen är en veckogräns. Den här nollställer sig då någon gång under veckan och ger användaren ett fönster på 7 dagar att Swisha runt 5000 kronor, men detta kan variera kraftigt från bank till bank. 

Går det att höja gränsen på Swish?

Ja, det går jättebra att höja gränsen på Swish. Det enklaste sättet att göra detta är genom att logga in på sin internetbank. Där kan du sedan hitta information kring hur man går till väga för att höja gränsen och oavsett om din bank använder sig av dagsgräns eller veckogräns så tenderar den summan att landa på 25 000 – 30 000 kronor. Om du inte hittar hur du gör detta så är det bäst att du kontaktar kundtjänsten via telefon för att få assistans.

Om du vill Swisha ännu större summor

Men det är inte ovanligt att man behöver ha möjlighet att Swisha ännu mer än 30 000 under en dag eller vecka. Om man exempelvis ska köpa en bil eller ett annat stort köp av en privatperson så är Swish oftast det bästa sättet att göra det på. Man kan då kontakta sin bank för att höja Swishgränsen till exakt det man behöver ha den på.

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...