Vad du kan se och göra i Köpenhamn

Share This Post

I takt med att pandemin äntligen sakta men säkert har börjat släppa sitt grepp så är det många av oss som är riktigt sugna på att ge oss ut och resa igen. Köpenhamn är ett oerhört populärt resmål bland svenskarna och Danmarks huvudstad bjuder på en hel del intressanta saker att se och göra.

I den här texten kommer vi att samla några av våra favoriter. Även om man kan gå och se på Den Lilla Sjöjungfrun och äta smörrebröd på en uteservering så har vi samlat några lite mer undangömda pärlor i den här artikeln. Dessa kan vara svåra att hitta utan lite guidning, och kommer ge dig helt nya intryck av staden. 

Gå på en tur i Christiania

Även om Christiania är välkänt hos svenska turister så är det få som lämnar de centrala delarna. Christiania är nämligen mer än bara “pusher street” och norr om barerna och folkvimlet så hittar man stigar genom en mysig och förtrollande skog. Här kan man sedan titta på de oerhört vackra och intressanta husen som invånarna själva har hjälpts åt att bygga.

Assistens Kirkegaard

Den här enorma kyrkogården ligger i stadsdelen Nørrebro och är oerhört imponerande. Genom hela kyrkogården så löper det en lång gång och cykelstig kantad med träd. Här kan man promenera och lyssna på fågelsången, eller gå och besöka H.C Andersens grav. Den danska nationalskatten ligger begraven här och det står alltid blommor och ljus på hans grav.

Hyr en båt

Köpenhamn är likt många andra städer omgiven av vatten. Detta betyder också att man kan hyra en båt för att sedan puttra runt bland kanalerna inne i stan. Det finns en rad företag som erbjuder en sådan här tjänst, och även om man kan åka med ett sightseeingföretag så kan det vara mycket roligare att göra det i egen regi. Packa med er lite mat och dryck och upptäck sedan Köpenhamn vattenvägen.

Cisternene

Cisternene ligger i Fredriksberg och går enkelt att nå med hjälp av en promenad eller kollektivtrafik. Cisternene är som namnet antyder enorma vattencisterner som ligger under en av få kullar som finns i Köpenhamn. Här hade man förvarade man en nödtillgång av vatten under 1800-talet, men idag så används utrymmet till någonting helt annat.

Varje år så ges en internationell konstnär möjligheten till att installera en konstutställning i de enorma reservoarerna, helt efter eget tycke och smak. Detta leder till en väldigt häftig effekt, och är verkligen en upplevelse utöver det vanliga. Det kan dock vara klokt att boka biljetter i förväg eftersom man annars kan bli tvungen till att stå och vänta ett tag.

Besök ett bryggeri

Danskarna älskar sin öl, och som en händelse är de också väldigt duktiga på att brygga den. Det finns därmed också goda möjligheter att besöka ett bryggeri för att se hur tillverkningsprocessen ser ut. Detta erbjuds dels av Carlsbergbryggeriet, men för den som vill ha sig en lite mer annorlunda och nedtonad upplevelse så har även Nørrebro Bryghus guidade turer med jämna mellanrum.

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...
Föregående artikel
Nästa artikel