Seterra för Windows

Share This Post

Seterra för Windows är en kraftfull och engagerande programvara med interaktiva spel inom framförallt geografi. Tjänsten är utformad för att förbättra dina geografiska kunskaper. Programmet är utvecklat i Sverige redan år 1998 och låter användarna lära sig om länder, huvudstäder, städer, flaggor, floder, berg och andra geografiska egenskaper på ett interaktivt och roligt sätt. Seterra finns att tillgå både som mobilapplikation, webbplats och som applikation att ladda ner till din Windows dator. Dessutom är det helt gratis.

Seterras framgång baserar sig på att de använder spelens underhållningsvärde i kombination med pedagogik och lärande. Denna sorts spel är inte att förväxla med casinospel såsom Keno eller Lotto. Dessa spel klassas som en helt annan kategori trots att de kan ha samma underhållningsvärde. Vill du lära dig mer om Lotto kan du besöka https://viking-lotto.org/. Seterra erbjuder istället spel där lärandet är i fokus.

Lär dig geografi med Seterra

Seterra är en gratistjänst som tillhandahåller mer än 300 geografispel. Med spelen kan du lära dig vart länder, städer och andra geografiska områden ligger runt om i världen. Med kartor på både världsdelar och länder samt upp till tjugo svårighetsgrader är det ett utmärkt sätt att testa dina geografikunskaper och samtidigt ha roligt.

Spelen är lätta att spela. Du väljer land eller geografiskt område och en karta presenteras för dig. Du blir sedan ombedd att peka ut vissa geografiska punkter på den. Allt eftersom du gör framsteg i spelet presenteras mer utmanande kartor och din kunskap testas mer i detalj. Med sitt färgglada gränssnitt, sina dynamiska animationer och medryckande ljudeffekter kommer Seterra garanterat att hålla dig underhållen medan du fräschar upp dina kunskaper.

Hur fungerar Seterra?

Seterra finns både att tillgå som webbplats och som applikation att ladda ner din mobila enhet. Använder du en dator med operativsystemet Windows kan du använda den webbläsare du föredrar, exempelvis Microsoft Edge eller Google Chrome. Sedan besöker du Seterras webbplats och väljer det geografiska område eller land som du vill lära dig mer om. Välj ett spel och börja spela.

Har du en dator med Windows kan du även ladda ner Seterras applikation. Den finns att hitta i Microsoft Store och på andra webbplatser. När du har laddat ner Seterra kan du börja spela direkt. En fördel med applikationen är att du kan spela offline.

Länder och språk i Seterra

Seterra erbjuder geografiska spel för hela världen. Du kan välja en världsdel att fokusera på för att sedan få flera olika spel presenterade för dig baserat på denna världsdel. Du kan även spela spel specifika för olika länder. Exempelvis kan du testa dina kunskaper kring de svenska landskapen eller Asiens flaggor. Du kan även hitta spel som innefattar hela världen.

Förutom att erbjuda spel om olika länder erbjuder Seterra också sina tjänster på flera språk. Detta är något som gör Seterra extra populär. Totalt finns det 30 olika språk att välja mellan, däribland både engelska och svenska.

Seterra – mer än bara geografi

Seterra erbjuder främst olika geografispel men tillhandahåller även andra pedagogiska spel. Förutom geografi kan du lära dig mer om människokroppen, anatomi, vetenskap, teknik och kemi. Med ett stort utbud av kategorier att välja mellan kommer du att kunna lära dig något nytt varje gång du spelar.

Har du snart ett prov kring det periodiska systemet kan du med fördel använda Seterra för att testa dina kunskaper. Du kan även lära dig mer om plantceller, hur öronens anatomi ser ut eller varför inte testa din förståelse om den mänskliga hjärnan och dess delar.

I Seterra kan du även skapa dina egna test. Du kan välja vilka länder eller regioner du vill fokusera på eller bestämma antalet frågor och svårighetsgrader. Med denna anpassning är det lätt att skräddarsy spelet efter dina egna behov och din inlärningsstil.

Hur Seterra uppkom

Seterra är ingen ny tjänst utan har hjälpt många elever och lärare sedan 1998. Tjänsten utvecklades av Marianne Wartoft i Sverige och hade syftet att fungera som stöd till lärare i geografi samt studenter som förberedde sig för prov. Sedan dess har tjänsten vuxit och den finns idag inte bara att tillgå på datorer utan även på mobila enheter såsom mobiltelefoner och surfplattor.

Vem kan använda Seterra?

Framförallt är tjänsten utmärkt som pedagogiskt stöd i skolan. Spelen kan användas som komplement i geografiundervisningen och gör det roligare att lära sig. Spelen är dock inte endast ägnade till barn. Vuxna kan också använda spelen för att uppdatera sina kunskaper om världen och ta reda på vart städer, länder eller kontinenter ligger. Seterra kan hjälpa dig som vill lära dig mer om framförallt geografi eller fräscha upp dina kunskaper.

Oavsett om du är elev, lärare eller bara allmänt intresserad är Seterra ett utmärkt val för att lära dig geografi och andra ämnen på ett roligt och interaktivt sätt. Med dussintals spel att välja mellan kan du hitta något som passar dina behov.

 

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...
Föregående artikel
Nästa artikel