Spelplattformen Steam

Share This Post

Steam är en spelplattform online som utvecklats av Valve Corporation. Den släpptes första gången 2003 som ett sätt för spelare att ladda ner och spela dataspel digitalt. Med åren har plattformen vuxit till ett massivt bibliotek med över 61 500 titlar från både stora AAA utvecklare och mindre oberoende utvecklare.

Dessutom erbjuds streamingtjänster som gör det möjligt för spelare att strömma sina favoritspel direkt till andra användare. Med sitt stora utbud av titlar och sin tillgänglighet har Steam blivit en av de mest populära digitala spelbutikerna som finns tillgängliga idag.

Vad är Steam?

Steam är en spelplattform som utvecklades av företaget Valve redan år 2003. Från början var plattformen till för att Valve skulle kunna erbjuda sina egna speltitlar till potentiella spelare. Efterhand växte plattformen och erbjuder idag ett enormt spelbibliotek. Om du vill hitta nya roliga spel att spela kan du besöka https://seponkotisivut.com/ för att få tips och inspiration.

Steam är idag mycket populär bland spelare världen över, med över 125 miljoner aktiva användare. Något som påstås bidra till dess popularitet är funktioner som livesändning och automatiska uppdateringar. Dessutom kan du inte endast köpa spelen från plattformen, utan du kan även förvara spelen i ett överskådligt bibliotek, ladda ner och starta dem direkt från plattformen. Eftersom allt sker från samma plattform kan du även ladda ner speluppdateringar, spara dina framsteg, ta del av dina prestationer samt skriva med andra spelare genom text eller med röst.

Steam erbjuder också flera olika funktioner. Bland annat kan du spela spel på en dator, men använda en helt annan. Detta görs genom att använda funktionen som kallas för “remote play”. Trots att Steam är en av dagens mest populära spelplattformar finns det även en rad andra plattformar med liknande koncept. Letar du efter ett alternativ till Steam kan du till exempel kolla in Origin, Epic Games eller GOG.

Ett stort antal spel

Steam erbjuder ett enormt utbud av spel inom olika genrer och från olika spelutvecklare. Det finns idag över 61 500 speltitlar tillgängliga på spelplattformen och det blir bara fler och fler för varje dag som går. Nya spel och DLCer publiceras nämligen varje dag på plattformen.

På Steam kan du ta del av speltitlar från både välkända AAA spelutvecklare och mindre kända indie-spelutvecklare. Här kan du hitta allt från mysiga och avstressande pusselspel som Unpacking, till mörka fantasyspel som Dark Souls.

Att söka efter spel på Steam

Oavsett om du vill hitta ett specifikt spel eller flera spel inom en viss genre på Steam kan du oftast hitta vad du söker, då de har en relativt smidig sökfunktion. Du kan till exempel använda olika filter för att hitta det du söker. Bland annat kan du filtrera på pris, operativsystem, längd, genre med mera – du kan till och med filtrera på antal spelare. Det innebär att om du föredrar spel du spelar själv, spel där du spelar med vänner eller spel som erbjuder online PvP kan du enkelt hitta det. Oavsett vad för typ av spel du söker kan du med stor sannolikhet hitta det på Steam.

Hur du använder Steam

Steam har ett relativt enkelt gränssnitt som gör det enkelt att hitta det du är ute efter. När du använder plattformen som applikation på en PC kan du hitta en meny som leder dig vidare till olika sidor och funktioner. Dessa sidor utgörs av bland andra:

  • Bibliotek – Denna sida visar alla spel du som användare har köpt och registrerat till din användare.
  • Butik – Denna sida innehåller plattformens spelbutik. Här kan du hitta allt från nya populära spel till andra mer unika spel. Du kan även lägga till spel i din önskelista eller kommentera på spelen.
  • Community – På denna sida kan du kommunicera med andra användare på Steam, samt bli medlem i olika grupper.
  • Sök – När du går in i sök kan du söka efter spel och använda de många olika filter som finns för att hitta spel som tilltalar just dig.
  • Nyheter – Här kan du ta del av olika nyheter från den blogg som Steam tillhandahåller. Det du kan ta del av är uppdateringar om spel och utvecklare.

Steam – den ledande spelbutiken online

När Valve lanserade Steam var de inte först ut med konceptet. Däremot har de genom åren utvecklats till att bli en av de mest framgångsrika spelbutikerna i världen. Många påstår till och med att de förändrat det sätt som många spelare köper, laddar ner och spelar spel. Förr var det populärt att köpa spel i fysiskt format i en fysisk spelbutik, men tack vare alla de smarta funktioner som spelplattformar erbjuder har många spelare gått över till dessa istället.

Sammanfattningsvis är Stream är en spelplattform som lanserades av Valve för att erbjuda deras egna speltitlar till spelare. Idag är det en populär plattform med över 125 miljoner användare och som inte bara erbjuder videospel, utan också smarta funktioner som livesändning, remote play och automatiska uppdateringar. Steam har idag ett enormt spelbibliotek med över 61 500 speltitlar, ett bibliotek som fortsätter växa för varje dag som går.

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...
Föregående artikel
Nästa artikel