Hur man spelar Patiens – regler och tips

Share This Post

Tålamod är en dygd, säger man. Men vad händer om du inte har tålamodet att vara dygdig? Vad händer om du är en av de personer som inte kan sitta still? Som alltid måste göra något, vad som helst?

Oroa dig inte – det finns ingen anledning att ge upp att vara duktig. Du kan lära dig att spela patiens och bli en virtuos på det. Allt som behövs är några regler och tips för att komma igång.

Här är de grundläggande reglerna för tålamod:

– Målet med spelet är att ta bort alla kort från bordet med hjälp av ett begränsat antal drag.

– Du kan bara flytta ett kort åt gången, och du kan bara flytta det till en annan position om det finns ett tomt fält bredvid det.

– Du du kan bara flytta ett kort på ett annat kort om siffran på det första kortet är en högre än siffran på det andra kortet. Du kan till exempel flytta en 9:a på en 10:a, men du kan inte flytta en 9:a på en 8:a.

– När alla kort har tagits bort från bordet har du vunnit!

Här är några tips för att hjälpa dig att vinna på tålamod:

– Planera dina drag noggrant. Du behöver inte skynda dig – ta god tid på dig och fundera på vilket kort du vill flytta och vart du vill flytta det.

– Försök att skapa tomma utrymmen i mitten av bordet. Detta ger dig fler alternativ för framtida drag.

– Använd de tomma utrymmena till din fördel. Du kan flytta korten runt de tomma platserna, vilket gör det lättare att ta bort dem från bordet.

– Försök att hålla numren på korten i ordning. Detta gör det lättare att ta bort alla kort från bordet.

– Ha tålamod! Spelet kallas för tålamod av en anledning. Om du rusar kommer du att göra misstag och det blir svårare att vinna.

Sammanfattning

Patience är ett kortspel där målet är att ta bort alla kort från bordet med ett begränsat antal drag. Korten kan bara flyttas ett i taget och de kan bara flyttas till en annan position om det finns ett tomt fält bredvid. Korten kan bara flyttas på ett annat kort om numret på det första kortet är ett högre än siffran på det andra kortet. När alla kort har tagits bort från bordet har spelaren vunnit

För att vinna i tålamod är det viktigt att planera sina drag noggrant, skapa tomma utrymmen i mitten av bordet och hålla numren på korten i ordning. Det är också viktigt att ha tålamod! Om du har bråttom blir det svårare att vinna.

Med dessa regler och tips i åtanke så bör du garanterat vara redo att börja spela patiens online eller varför inte organisera en spelkväll hemma med vänner och familj. Oavsett hur du väljer att spela så är det viktigaste att ha kul. Så ge dig ut och ge det ett försök. Lycka till!

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...