Donkey Kong

Share This Post

Även om det har gått 40 år sedan det första spelet om Donkey Kong kom ut så är det fortfarande en oerhört omtyckt och älskad karaktär inom spelvärlden. Om du känner att du inte har särskilt bra koll på Donkey Kong och historien bakom den karaktären så kan den här texten agera som en bra plats att börja bygga på din kunskap.

För även om det har gått ett par decennier sedan den första Donkey Kong-automaten rullades ut så finns det fortfarande gott om spelare runt om i världen som älskar serien och karaktären. Även om det idag finns gott om intressanta spel med världar som tar veckor eller månader att utforska så finns det fortfarande någonting som är oerhört charmigt med att spela gamla klassiska arkadspel.

Det första spelet med Donkey Kong  

Det första spelet som hade med Donkey Kong som karaktär var arkadspelet som också bar hans namn. Detta rullades ut till Arkadhallar runtom i världen och blev snabbt en braksuccé. I spelet så är målet att man ska kontrollera Mario och försöka ta sig upp för en rad olika plattformar, upp till där Princess Peach hålls fångatagen av Donkey Kong. Samtidigt så gör Donkey Kong allt i sin makt för att stoppa en, primärt genom att kasta ner tunnor. Även om spelet är väldigt enkelt att lära sig och förstå så tar det lång tid att bli väldigt duktig på spelet, och det hålls regelbundet olika tävlingar där spelare får tävla om att bli den allra bästa i världen på den första upplagan av Donkey Kong.

Om du aldrig tidigare har testat på att spela det första Donkey Kong så har det aldrig varit lättare än vad det är nu. Idag så finns den en rad hemsidor och emulatorer som gör det möjligt att testa på originalet, oavsett vilken dator du har, och om du aldrig har testat spelet förut så är det ett utmärkt

Spel med Donkey Kong som huvudkaraktär

Även om Donkey Kong var huvudkaraktären i det första spelet som kom ut så kunde man inte kontrollera den älskvärda apan i det första spelet. Men sedan 1981 så har det kommit ut en hel del olika spel där man får kontrollera Donkey Kong. Det allra populäraste spelet av dessa är Donkey Kong Country, som av många anses vara ett av de allra bästa plattformspelen genom tiderna.

Donkey Kong idag

Tyvärr så har Donkey Kong mer och mer fallit till sidan när det kommer till Nintendos spel. Även om det fortfarande är en populär karaktär bland många entusiaster så har den bredare massan en mycket starkare relation till exempelvis Mario och Link från Zelda-serien. Men Donkey Kong fortsätter att leva vidare och även om det var länge sen det kom ut ett spel där hela spelet handlade om just Donkey Kong så kan man spela som karaktären i en lång rad andra spel. Han är en populär förare att använda sig av i Mario Kart och uppskattas också av många i Super Smash Bros.

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...