Så kan du använda uTorrent för Windows

Share This Post

Det har länge varit populärt att ladda ner filmer, musik och serier via något som heter BitTorrent. Ett av de populäraste programmen för detta är i sin tur uTorrent. Det är säkert, enkelt att förstå sig på och går att använda oavsett om du har en Mac eller Windows. Eftersom det är så många som använder det kan du också räkna med att snabbt ladda ner dina filer. Du ser alltid hur många det är som delar en fil i nuläget. Det ger ett bra hum om hur snabbt det kommer gå att ladda ner den. Dock beror det även på hur snabb internetuppkoppling du har.

Ladda ner flera roliga filmer

Om du älskar att kolla på filmer och serier kan du ha stor användning för uTorrent. Du kan både ladda ner populära filmer och sådana som är av intresse för dig. Är du till exempel intresserad av kryptovalutor och NFT kan du hitta filmer som fokuserar på detta. Om du är intresserad av NFT kan du också läsa mer på https://nft-uutiset.fi/ om vad det innebär. Det är något som spås bli mycket stort i framtiden.

Så gör du för att ladda ner filmer och serier

För att hitta filmer och serier kan du gå in på valfri torrentsajt på nätet. Då brukar du se vad som är populärast för tillfället. Du kan även söka efter en specifik titel om det är något du är intresserad av. Ytterligare ett alternativ är att söka efter en titel direkt via en sökmotor och lägga till ”torrent”. Då brukar du också få upp en rad passande alternativ. Sedan tycker du bara på filen och väljer ladda ner. Tänk också på att du först måste ladda ner och installera uTorrent på din dator eller surfplatta/mobil.

Utorrent är väldigt enkelt att använda

En anledning till att många väljer att använda just uTorrent är för att det är väldigt användarvänligt. Du kan även ladda ner väldigt stora filer på ett enkelt sätt. Det inkluderar även en rad olika spel till PC och andra konsoler. Du kan även ladda ner flera filer samtidigt vilket är väldigt praktiskt. Du behöver verkligen inte vara duktig på datorer för att kunna använda detta program. Det är något som passar alla.

Är du lite mer teknisk har uTorrent också många inställningar som du kan leka runt med. Det är dock inget tvång utan det funkar minst lika bra med de normala inställningarna.

Vad säger regeringen om fildelning?

Det har varit en del turer gällande fildelning i Sveriges Riksdag men idag är det inte ett ämne som är högst upp på agendan. Då handlade det främst om den välkända sajten The Pirate Bay. Idag läggs det väldigt få motioner om fildelning i riksdagen och vi vet inte riktigt vart de olika partierna står i frågan. Är du intresserad av att veta mer om det kan du försöka kontakta partierna och höra dig för.

 Så använder du uTorrent

Du börjar med att gå in på den officella hemsidan och laddar ner programmet. Sedan installerar du det precis som vilket program som helst. Det är en snabb och enkel installation. Programmet fungerar i princip som alla andra torrentprogram på marknaden. Du kan både ladda upp och ladda ner filer via ett protokoll. Om du installerar programmet på din dator startar det upp automatiskt när du laddar ner en torrent.

Går det snabba upp nedladdningen på något sätt?

Det går faktiskt att snabba på dina nedladdningar via uTorrent om du har intresse av det. Är du en person som laddar ner filer varje dag kan det vara värt att titta på. Det finns till exempel en funktion som låter dig använda mer bandbredd till vissa filer. Det bör inte vara något problem om du har ett snabbt internet hemma.

uTorrent fungerar bara med P2P-teknik

Något som du bör vara uppmärksam på är att uTorrent bara fungerar med något som heter P2P-teknik. Det måste alltså vara någon som delar en fil för att du ska kunna ladda ner den. När du har laddat ner en fil kommer du hjälpa andra att ladda ner den. Det fortsätter ända tills du tar bort den från din lista. Du kan dock kryssa i att du inte vill ladda upp filen för att själv kunna ladda ner med ett snabbare tempo.

Om du letar efter ett snabbt program för att ladda ner musik, filmer, spel och andra filer är uTorrent ett riktigt bra val. Det är pålitligt, snabbt och säkert. Med andra ord allt du kan kräva av ett fildelningsprogram. Det finns en gratisversion som duger gott och väl om du bara vill ladda ner filer på ett enkelt sätt. Du kan också betala för programmet om du vill ha lite mer avancerade funktioner. När du har laddat ner programmet kan du börja ladda ner filer direkt.

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...