Dag 4 med PS Vita: Dungeon Hunter: Alliance

Share This Post


Igår testade vi Virtua Tennis 4 till PS Vita, idag fortsätter vi med Gamelofts Dungeon Hunter: Alliance, eller Dark Quest: Alliance vilket spelet går under här borta i Japan. Enkel hack & slash i budgetutförande, hur väl gör sig det på Sonys nya bärbara lyxmaskin?
Jag har redan deklarerat mitt intresse för Dungeon Hunter-serien till iOS, därför tog nyfikenheten överhanden när urvalet bland PS Vitas lanseringstitlarna avgjordes. Mer och bättre av samma, med fysiska kontroller. Det kan väl ändå inte gå fel?
Och egentligen gör det inte det heller, men samtidigt förstår man relativt omgående varför detta endast kostar hälften av de lite dyrare spelen till formatet. Grafiken är daterad och inte på långa vägar representativ för vad Vitan går för. Upplägget är detsamma som alltid och i princip ingenstans ser jag ens tendenser till utveckling. Men jag kan inte skjuta ned spelet helt och hållet, för jag får ändå allt det där som gjorde att jag fastnade från första början.
Kontrollerna fungerar väl. Inga konstigheter alls. Det blir sedvanligt knapphamrande utan finess, mycket spring i långa gångar och lite menypill med utrustning från och till.
Antingen gör man allting på egen hand, eller så ger man sig ut på nätet och spelar med andra. Jag måste säga att spelet växer en aning när man är fler. Det blir mer intensivt, och allmänt trevligare. Med en tydlig snabbknapp till tangentbordet är det också lätt att hålla kontakten med varandra, även om det mesta är underförstått och löses utan kommunikation.
http://youtu.be/V2jqgm2jUoA
För vad Dungeon Hunter: Alliance är kan jag acceptera det. Traditionellt hackande och slashande som gör vad det ska utan att imponera. Köp dock inte det här och förvänta dig en fullskalig monsterproduktion värdig topplistor.
Är spelet importvänligt? Både ja och nej, faktiskt. Berättandet blir svårt, för att inte säga omöjligt, ifall man inte besitter några japanskakunskaper. Men menyerna kan man lista ut, och bryr man sig inte om dialog kan man säkerligen bara springa runt, döda fiender, samla saker och vänta på att uppdragen klarar sig själva den vägen.

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...
Föregående artikel
Nästa artikel