Dag 3 med PS Vita: Virtua Tennis 4

Share This Post


Då är det dags att titta närmare på spelen i den här PS Vita-specialen, och vi börjar med Power Smash 4, eller Virtua Tennis 4 som fler kanske känner det som. Det blir tennis i sin allra renaste form, och jag har roligare än någonsin.
Virtua Tennis är ingen nyhet i sig. Serien känns igen från andra format och upplägget lär knappast överraska någon. Det är turneringar, arkadlägen, övningar, minispel och så vidare. Vi skapar, om vi vill, vår egen karaktär och smyckar ut den med diverse attiraljer och annat. Kul detalj att man kan en bild på sitt eget ansikte och klistra in på karaktären, men resultatet blir ju så där…

Jag lägger dock ingen större vikt på detta, för efter att jag, som total nybörjare, lärt mig grunderna i enspelarläget ger jag mig så ut på nätet för spel mot levande motstånd. Det är här spelet skiner, och det rejält.
Jag har nog aldrig fått så mycket stryk i någon onlinespel tidigare, och förlusterna radas upp som julgranar på plantskolor. Men jag ger mig inte, för någon gång in emellan kommer en vinst, och den ger energi för tio förluster framåt. Jag lär mig mer och mer, har roligare och roligare, och inser att jag kan spendera timtal i onlineläget utan att bry mig om något annat.
Att spelet sedan är vansinnigt läckert på PS Vita skadar inte heller. Oerhört skarpt och med klockrena animationer. Säga vad man vill om de små närgångna och hackiga sekvenserna mellan poängen, men det är något som är himla lätt att bortse från.
Spelet kontrolleras oerhört väl på Vita, med spaken som får karaktären att springa, frontknapparna man slår med och och axelknapparna som används till att skicka små förinställda meddelanden till motståndaren vid vunnen eller förlorad poäng. Övriga kontrollmetoder som videon nedan visar tänker jag inte ens slösa tid på. Det säger sig självt.
http://youtu.be/30VEGxgKfMk
Har du som jag aldrig tidigare spelat Virtua Tennis på allvar så ska du veta att det är svårt. Datormotståndet bemästrar man relativt snabbt och enkelt, men när man möter proffsen online så inser man snabbt hur urkass man faktiskt är. Men kämpa på, det är värt det.
Trots att det i huvudsak har japanska menyer så skulle jag vilja klassa Power Smash 4, som det heter i Japan, som importvänligt. Jag kan förvisso läsa det mesta, men jag tror samtidigt att spelare utan japanskakunskaper ganska så enkelt kan lära sig att navigera i menyerna och gissa vad som betyder vad.
Ett av Vitans absolut bästa spel än så länge.

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...
Föregående artikel
Nästa artikel