Dag 7 med PS Vita: Ultimate Marvel vs. Capcom 3

Share This Post


Marvlar och Capcom-kreationer får avsluta den heta spelveckan med PS Vita här på Nutopia. Ultimate Marvel vs. Capcom 3 är superskarp 2D-fajting i imponerande litet format. För hur dålig jag än är kan jag inte tycka illa om det här.
Sedan tidigare finns Ultimate Marvel vs. Capcom 3 (hädanefter UMvC 3) till både PlayStation 3 och Xbox 360. Efter ett hyfsat varmt mottagande gjordes så plats för ett släpp till PS Vita, och det tror jag fajtingfansen tackar för.
Äntligen har vi handhållen hårdvara som kan täcka upp spelets krav utan att tumma för mycket på det tekniska. UMvC 3 till PS Vita både ser bra ut och kontrolleras väldigt väl. Jag kan inte påstå, även om jag endast hållit mig till videoklipp och bilder gällande storebröderna till PlayStation 3 och Xbox 360, att PS Vita-versionen ser sämre ut, alls. Det är knivskarp och oerhört följsam action, konstant, utan minsta hicka. Specialattacker och effekter blixtrar mest hela tiden utan att dra ned prestationen ens något.
Jag var först lite tveksam till kontrollmetod då jag från början inte var helt vän med styrkorsets design, men det tar inte många minuter, eller sekunder, innan man inser att den analoga spaken inte är ett alternativ. Tur då att styrkorset växer ju mer man spelar.
Vi väljer tre karaktärer ur ett från Capcom och Marvel gemensamt bibliotek, ställer in kontrollerna och börjar sedan slåss. Det är inte mycket som överraskar om man är van vid genren, utan man får vad man kan förvänta sig.
Offline får som vanligt fungera som en skola. Här lär man sig kontrollerna och de olika karaktärernas specialrörelser, något som bör behärskas till fullo om man ska ha en chans online.
Undertecknad som mest kan anses vara hyfsad vad gäller 3D-fajting (Tekken) har aldrig riktigt greppat 2D-fajternas motorik. Jag blir gång efter annan totalt mosad när jag möter levande motstånd, särskilt här borta i Japan. En gång var jag dock nära. Jag hade malt ned två och en halv av motståndarens karaktärer när handsvetten och nerverna dansade polka ihop. Tyvärr slutade även den matchen som alla andra, med en bitter förlust och lite lätt blodsmak i munnen.

Även om 2D-fajting, som sagt, inte är något för mig, måste jag beundra det här även om jag inte lär spela särskilt mycket mer i framtiden. Främst för att det imponerar så mycket som ett bärbart fajtingspel. Är det din stil? Då är det ett givet köp. Men jag vill ändå lägga en brasklapp för oskäligt långa laddningstider. Det är vad jag förstår allra minst av UMvC 3.
Är spelet importvänligt? Ja. Vanligt spelande är inga problem för de flesta då menyerna är på engelska, men popup-meddelanden om nedladdningar och dylikt visas på japanska. Dessa utgör dock inga större hinder utan kan enkelt tryckas förbi.

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...