Nutopia

Kid Icarus 3D Classics – nostalgi som håller


När Nintendo utannonserade att de gav bort Kid Icarus 3D Classics gratis till de som registrerade minst två godkända Nintendo 3DS-spel på Club Nintendo var jag inte sen att haka på. Tidigare i december förra året fick sedan japanerna tillgång till spelet, och så även jag. Men trots att jag visste vad jag skulle få så blev jag överraskad. Positivt också!
Jag vill dock börja med att skjuta ned såväl styrkorset som Nintendos lathet vad gäller optimering. För att inte få kramp och skavsår krävs det att man använder den analoga spaken, vilket oftast fungerar klanderfritt, men lite tristare är det att den japanska spelgiganten inte ordnat till en bred och fin helskärm till spelet. Synd, men ändå överkomligt. För jag har oerhört roligt. Dock får vi nya, stämningsfulla bakgrunder istället för de monotona, enfärgade sådana i originalet till NES.
Kid Icarus visade sig vara mer än bara den där första, klassiska banan man minns allra bäst. Jag gav mig sjutton på att köra igenom hela spelet, från början till slut, utan att fuska med koder. Jag gjorde så och njöt av varenda sekund.
Så pass mycket att jag sträckspelade och la bland annat PS Vitan helt åt sidan. Lille Pit var allt som betydde något.
Spelet är dock, för er som inte minns, ganska så kort. Och har man väl kommit in i det försvinner utmaningen efterhand. Jag läste på lite grann och såg att spelet inledningsvis, när det begav sig, fick kritik för att vara för svårt. Det märker jag ingenting av idag.
Det var nästan så att den 3DS-specifika sparfunktionen inte behövdes. Jag dog inte mer än en handfull gånger under hela resan.

Nu kommer Kid Icarus tillbaka på allvar till Nintendo 3DS i ett helt nytt äventyr. Ett tredimensionellt skjutarspel med taffligt röstskådespel, vad det verkar. Bra eller anus? Jag vet inte än, men tanken på vad de hade kunnat göra istället, en trimmad uppföljare i samma stil som originalet, ger mig långt fler tillfredställande rysningar.
Kid Icarus 3D Classics släpps gratis i Europa i januari för de som registrerar två av följande spel på Club Nintendos sajt.

Rickard Olsson

Omåttlig dyrkare av esport. Spelar mycket PC och klämmer även in blandat på PS4 när tid finns. Anser att The Last Guardian är universums bästa spel någonsin, för... Trico <3

Kommentarer

2 svar till “Kid Icarus 3D Classics – nostalgi som håller”

  1. Nitendo skriver:

    Bara älskar folk som använder uttrycket ’bra eller anus’. Det är så fyndigt, så påhittigt och alltid lika hysteriskt roligt. Verkligen – bara ett sant geni kan formulera en så kristalliserad form av omedelbar komisk bravur. Jag står handfallen och undrar om – och kanske framförallt hur – Rickard Olsson skall kunna toppa detta….

    • Rickard Olsson skriver:

      Jag vet inte, ska fundera på det! Möjligheten till att det är otoppbart finns ju faktiskt!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.