Arkiv för Uncharted: Golden Abyss

Allt om PS Vita på Nutopia

Rickard Olsson


Missade du Nutopias PS Vita-special vid jul? Ingen fara, här sammanställer vi samtliga texter efter det att vi köpte och testade konsolen vid den japanska releasen.
Först skrev vi om själva köpet. En ganska så rak historia som sedan följdes upp av en titt på hårdvaran. Efter det kom naturligtvis mjukvaran i form av operativsystemet och dess appar.
När vi sedan klarat av dessa bitar var det dags för spelen, det riktigt intressanta med varje ny konsol. (mer…)

Dag 5 med PS Vita: Uncharted: Golden Abyss

Rickard Olsson


Naughty Dogs Uncharted-serie är en jäkligt bra sådan, sägs det. Själv har jag aldrig spelat mer än de tio första minuterna av Uncharted: Drake’s Fortune, så Golden Abyss till PS Vita var i princip en väldigt spännande oskuld att ta. Men efter att ha hört så mycket fantastiskt om de stationära brödernas storhet så klyver Golden Abyss mig. Det är varken bra eller dåligt, snarare båda delarna.
Kan man säga så? (mer…)

Digitalt vs spelkort på PS Vita

Rickard Olsson


En av nyheterna med PS Vita är att samtliga spel som släpps i butik även finns tillgängliga i digital version på PlayStation Store. Oftast också lite billigare om än inte alltid. Den kanske största anledningen till att köra digitalt är att man slipper byta spelkort när man vill spela något annat, men frågan är om det laddar snabbare från minneskortet än om man kör spelet direkt från spelkortet. Videon ovan visar att en version faktiskt är snabbare. Den digitala utgåvan nederst medan det fysiska exemplaret används i den övre PS Vitan.

Ny, japansk trailer för Uncharted: Golden Abyss

Rickard Olsson

Färsk trailer för Uncharted: Golden Abyss. På japanska, då spelet släpps i landet om drygt två veckor. Ser precis lika bra ut som vanligt.

PS Vita-spel på PSN dag 1

Rickard Olsson


Minns ni löftet från Sony om att samtliga nya PSP-spel skulle släppas på PSN efter lanseringen av PSPgo? Vi vet ju alla hur det blev med den saken. Europeiska PlayStation Store är i stora delar ett skämt i spillror om man ser till de före detta storslagna planerna. Men nu lovar Sony samma sak en gång till, gällande PlayStation Vita. Den dagen spelen släpps i butik ska även en digital version finnas tillgänglig via Sonys onlinebutik, det säger Sonys Chris Norden enligt Gamesindustry. Det har tidigare kommit ut uppgifter om det japanska priset på Uncharthed: Golden Abyss, och där visar siffrorna att spelet är ca 20% billigare att köpa digitalt. Intressant!