Nutopia

Arkiv för
Konami

9 februari

Netflix gör TV-serie av Castlevania

Konamis vampyrfösare, Castlevania, ska bli TV-serie. Det har Netflix sett till som ligger bakom initiativet. Än så länge är det tunt med detaljer, men det som sagts från officiellt håll är att del 1 av säsong 1 släpps på Netflix någon gång under 2017. Sedan verkar det vara lite halvt oklart om det är en tecknad serie för ungdomar, eller en mörkare, mer våldsam skildring. Vi väntar och ser innan vi med säkerhet kan säga något mer. Spännande hur som helst!

22 maj

Nytt Castlevania till Nintendo 3DS


Det är snart dags för den årliga megaspelmässan E3, och i vanlig ordning avslöjas det saker i förtid som annars skulle nått ut först under mässdagarna. Denna gång var det Konami som inte kunde hålla tätt och via deras E3-schema har nyheten om ett nytt och exklusivt Castlevania med undertiteln Mirror of Faith till Nintendo 3DS läckt ut. Det enda vi vet för tillfället dock är att David Cox och Enric Alvarez verkar jobba med spelet, båda från bland annat Castlevania: Lords of Shadow.
Ta det som ett rykte än så länge eftersom ingenting är officiellt bekräftat, men det ser ju föga otroligt ut. Nu väntar vi bara på lite media från spelet, och så ett släppdatum, så klart.
Via NeoGAF.

19 april

Silent Hill: Revelation 3D, vilket är den andra filmen baserad på Konamis skräcksaga, kommer att ha premiär den 31 oktober i år. Huruvida det även gäller Sverige återstår att se, men där i krokarna ska vi nog räkna med i alla fall.

21 mars

Debut för Silent Hill HD Collection

Konamis Silent Hill HD Collection som släpps till Xbox 360 och PlayStation 3 i slutet av mars har så klart fått en lanseringstrailer. Kusligt värre!

4 oktober

Gesundheit – grisar, snor och monster


Det är ganska ofta numera som man spelar små geniala pusselspel till iPhone och iPad, för sådana finns det gott om. Men inte fullt lika ofta trillar man över något som verkligen sticker ut ur mängden. Konamis Gesundheit är ett sådant. Läs vidare →

3 juni

Nytt Silent Hill till PSP2 – Silent Hill 2 & 3 i HD


Goda nyheter för Silent Hill-fans. Konami har nyligen bekräftat att de jobbar med ett helt nytt spel i serien till PSP2, kallat Silent Hill: Book of Memories. Tyvärr är det allt de säger för tillfället, men man kan ju hoppas på att de visar mer på E3 till veckan. Utöver detta, och det faktum att Silent Hill: Downpour släpps till vintern, så säger Konami även att de jobbar med en högupplöst samlingsutgåva av Silent Hill 2 och Silent Hill 3. Perfekt för oss som ännu har att uppleva dessa båda spel. Information om datum och format uteblir dock, men PlayStation 3 och möjligen Xbox 360 känns inte som några högoddsare precis.

21 mars

Silent Hill på väg till Xbox 360 som onlinespel?


Sant eller falskt, vi vet ännu inte. Men får man tro den senaste rykteshärden så kan en dedikerad flerspelarversion av Silent Hill vara på väg till Xbox Live och därmed Xbox 360. Vatras (utvecklarna av Silent Hill: Downpour) Radek Marek intervjuades nyligen av ett italienskt Xbox 360-magasin, och uttalade sig där angående just Downpour och ett möjligt flerspelarläge i det. Läs vidare →

14 mars

Tsunamikatastrofen i Japan slår mot spelare i hela världen


Det är lika ofattbart som tragiskt det som har hänt och håller på att hända i Japan efter fredagens jordbävning med efterföljande tsunami. Ska man vara så lagom okänslig är detta även något som påverkar spelare runt om i världen genom nedstängda servrar för bland annat Final Fantasy XI, Final Fantasy XIV och Metal Gear Online. Läs vidare →

3 juni

Rocket Knight och den nya tidens old school-spel


Det var inte länge sedan jag viftade bort downloadliren från Xbox Live Arcade och PlayStation Network, inte som dåliga men som lättsamma sidospår eller, i bästa/värsta fall, en halvdan konvertering av något spel från förr. Så är det inte idag, trenden är snarare tvärtom. Sega gör Sonic the Hedgehog 4 i episoder bortom skivmediat, Capcom tolkar Mega Man i 8-bitarsstil med helt nya spel, och Lara Croft återföds i en Dark Alliance-klon.
Det är inte lågbudget. Det är inte sidospår. Det är en trend. Läs vidare →

7 maj

Mycket nytt utlovas till kommande PES 2011


Konami lovar mycket nytt inför Pro Evolution Soccer 2011 som släpps till näst intill alla plattformar i höst. Listan är så lång att den innefattar ungefär allting som har med fotboll att göra – och det känns nästan nödvändigt. Sedan matchen gick över till hd-konsolerna har PES-fansen till och med börjat byta till ärkerivalen FIFA, och att som jag behöva hålla gamla PS2:an inkopplad för virtuell fotboll av högsta klass känns ju galet. Läs vidare →