Tsunamikatastrofen i Japan slår mot spelare i hela världen

Share This Post


Det är lika ofattbart som tragiskt det som har hänt och håller på att hända i Japan efter fredagens jordbävning med efterföljande tsunami. Ska man vara så lagom okänslig är detta även något som påverkar spelare runt om i världen genom nedstängda servrar för bland annat Final Fantasy XI, Final Fantasy XIV och Metal Gear Online.
Såväl Square Enix som Konami stänger alltså ned servrar för dessa spel under en begränsad period för att spara så mycket energi som möjligt. Östra Japan är efter jordbävningen hårt drabbat av energibrist och man kommer även att släcka strömmen i flera delar av landet efter ett rullande schema endast för att få det att räcka till för dagen.
Jag tror och hoppas att de flesta (om nu någon fortfarande spelar dessa spel?) kan ha överseende med detta, för det finns så klart viktigare saker att prioritera för tillfället. Det har även ställts in en rad event för diverse spel, och den japanska releasen av bland annat MotorStorm Apocalypse har flyttats fram på obestämd tid.
Undertecknad befinner sig själv på plats i Japan, men är bosatt i Osaka vilket är relativt långt från såväl tsunami som fallerande kärnkraftverk. Spelbloggen håller fortsatt koll på läget i Japan och vad det kan tänkas innebära längre fram.

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...