Move – upplev PlayStation 3 på nytt

Share This Post


Gem? Nej! Arc? Nej! Det blev Move som Sonys rörelsekänsliga kontroll fick heta, PlayStation Move. Det var nu, under årets GDC, som kontrollen fick sitt namn och presenterades officiellt för hela världen i sin slutgiltliga design. Nog för att den är tekniskt mer avancerad än Nintendos wiimote, och även ett välkommet inslag, men det är svårt att inte fundera över om vi någonsin hade fått se det här ifall just Nintendo aldrig lanserat Wii, eller åtminstone kontrollmetoden som den innebär.
Videon här nedan presenterar kitet som hastigast i bästa PR-anda. Inget man tappar hakan över, men personligen kan jag knappt vänta på kompatibiliteten med Resident Evil 5, som gjorts möjlig då kontrollen kräver så pass lite av konsolen att man kunnat implementera funktionen i redan existerande spel utan att tumma på övriga fält som grafik och mekanik. Nu kan man ju bara spekulera i om det då i äldre spel kommer som en otrevlig upplåsningsbar feature via PSN och ”en mindre avgift” eller gratis uppdatering.

Till en början verkar dock utbudet lite väl fattigt, men vi får både anta och hoppas att det öppnar upp sig rejält desto närmare släppet vi kommer. Den officiella PlayStation-bloggen säger bland annat att Sony vänder sig till både casual gamers och hardcore-diton redan från start med bland annat Move Party och Sports Champion respektive Dukes och Tiger Woods 2010. Ska man vara ärlig är det där ganska lätt att genomskåda som första klassens säljsnack. Vi vill ju de mer intressanta titlarna från start, som ovan nämnda Resident Evil 5 och även Socom som fått uttalat stöd för Move.
Till detta fick vi även se subkontrollen, den obligatoriska extrakontrollen för mer avancerade spel som kräver två händer av spelaren, vare sig det handlar om plattformshoppande eller skjutande i förstapersonsperspektiv.

Vad som tacksamt tas emot denna gång är att den otympliga sladden som Wii-ägare får dras med mellan kontrollerna är borta. Trådlöst hela vägen, som det ska vara. Hela kontrolluppsättningen kräver dock, om du skulle missat detta, PlayStation Eye, det vill säga den officiella kameran till PlayStation 3. Därför kommer kontrollen att säljas både i paket med kamera och utan för dem som redan äger en sådan. Sony berättar också att kontrollen i vissa fall kommer att levereras med utvalda titlar i specialutgåvor likväl som i komplett paket med konsol och hela köret.
Någon gång i höst får gemene man chansen att spela snygga Wii-spel på sin HDTV. Och självklart låter Sony även hälsa att utannonseringar av fler spel, både från första- och tredjepart såsom square Enix, Konami och Namco Bandai med mera, är att vänta inom det närmaste.

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...