Gesundheit – grisar, snor och monster

Share This Post


Det är ganska ofta numera som man spelar små geniala pusselspel till iPhone och iPad, för sådana finns det gott om. Men inte fullt lika ofta trillar man över något som verkligen sticker ut ur mängden. Konamis Gesundheit är ett sådant.
Som en lite grön gris med snuva ska man lura monster i fällor och försöka samla alla stjärnorna på banan. Till vår hjälp har vi hinder som gör att monstren inte kan se eller nå oss, och vi kan avleda deras uppmärksamhet eller locka dem till nya platser med… snor.
Allting utspelas i mysigt handmålade och ytterst barnvänliga världar. Det betyder dock inte att äldre ska se sig om efter annat, tvärtom. Gesundheit kan avnjutas av såväl liten som gammal, med fördel om man åtminstone har någorlunda finmotorik och kan tänka logiskt. För ibland blir det lite väl pilligt och stressigt.
Överlag har jag oerhört kul med Gesundheit, särskilt i HD på iPad. Spelet gör sig alldeles utmärkt på den stora skärmen och det är lätt att fastna. Tänk, för tillfället föredrar jag en liten snorande grön gris framför Gears of War 3. Vem kunde tro det för några dagar sedan?

Sugen? Jag gör det enkelt för dig. Gesundheit kan roa vem som helst. Och det för låga sju kronor just nu. Se dock till att köpa rätt version då iPad har en egen.

Related Posts

Ladda ner Windows 11

Windows 11 är den senaste versionen av operativsystemet Windows...

Hur du spelar in Twitch på din PC

Twitch är en mycket populär webbplats som främst används...

Hur man spelar in innehåll från Hulu hur lätt som helst

Du kommer nu att få lära dig hur man...

Lär dig hur du spelar in Spotify gratis

Är du är en flitig användare av Spotify och...

Guide: Hur man spelar in innehåll från Amazon Prime

Amazon Prime Video är en av de mest populära...

Guide: Hur man spelar in innehåll från Netflix

Netflix erbjuder massor av nya filmer, serier och dokumentärer...