Gesundheit – grisar, snor och monster

Share This Post


Det är ganska ofta numera som man spelar små geniala pusselspel till iPhone och iPad, för sådana finns det gott om. Men inte fullt lika ofta trillar man över något som verkligen sticker ut ur mängden. Konamis Gesundheit är ett sådant.
Som en lite grön gris med snuva ska man lura monster i fällor och försöka samla alla stjärnorna på banan. Till vår hjälp har vi hinder som gör att monstren inte kan se eller nå oss, och vi kan avleda deras uppmärksamhet eller locka dem till nya platser med… snor.
Allting utspelas i mysigt handmålade och ytterst barnvänliga världar. Det betyder dock inte att äldre ska se sig om efter annat, tvärtom. Gesundheit kan avnjutas av såväl liten som gammal, med fördel om man åtminstone har någorlunda finmotorik och kan tänka logiskt. För ibland blir det lite väl pilligt och stressigt.
Överlag har jag oerhört kul med Gesundheit, särskilt i HD på iPad. Spelet gör sig alldeles utmärkt på den stora skärmen och det är lätt att fastna. Tänk, för tillfället föredrar jag en liten snorande grön gris framför Gears of War 3. Vem kunde tro det för några dagar sedan?

Sugen? Jag gör det enkelt för dig. Gesundheit kan roa vem som helst. Och det för låga sju kronor just nu. Se dock till att köpa rätt version då iPad har en egen.

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...