Mycket nytt utlovas till kommande PES 2011

Share This Post


Konami lovar mycket nytt inför Pro Evolution Soccer 2011 som släpps till näst intill alla plattformar i höst. Listan är så lång att den innefattar ungefär allting som har med fotboll att göra – och det känns nästan nödvändigt. Sedan matchen gick över till hd-konsolerna har PES-fansen till och med börjat byta till ärkerivalen FIFA, och att som jag behöva hålla gamla PS2:an inkopplad för virtuell fotboll av högsta klass känns ju galet.
Seabass och hans utvecklingsteam menar hur som helst att höstens PES ska bli ”den mest radikala uppfräschningen i dess historia” och argumenterar bland annat med följande:

  • Ett annat tempo. Snabbt passningsspel ska löna sig – att bara springa med boll bli svårare. Mer temposkiften, likt hur fotbollen spelas idag.
  • All animering är omarbetad. Smidigare, mer verklighetsnära rörelser och störrre skillnad mellan en liten Messi och en stor Koller. Alla typer av närkamper ska se nivån bättre ut.
  • Master League erbjuds för första gången online. Jobba dig mot toppen i ligan, slåss om stjärnvärvningar, bygg för framtiden.
  • Ett nytt skott- och passningssystem. Mer rörligt, mer manuellt, mer precist.
  • En ny sorts konditionsmätare som även påverkar spelarnas förmåga i skott och passningar.
  • Bättre artificiell intelligens, där främst försvararnas förmåga att stänga luckor och avvakta misstag ska ha förbättrats.
  • Bättre målvakter, och med fler alternativ i uppspel och utkast.
  • Dribblingssystemet förenklas genom att låta spelaren lägga in olika finter på specifika knappar på handkontrollen.

Inget snack om att Konami har lyssnat på fansen – överlag är det just ovannämnda som har saknats. Problemet är dock att de jämt lyssnar på fansen, och att spelen ändå inte varit bra de senaste åren. Jag tror de vill precis rätt men helt enkelt misslyckas i utförandet. Spelmotorn är för dålig, spelarna har känts som bänknötare i korpen och matcherna därför för tråkiga, har saknat flöde och framförallt variation.
Trots all skepsis vill jag ändå drömma och vet ju hur det en gång var, tycker potentialen finns där. PS2-versionerna är fortfarande fantastiska. Bara att hoppas de förstår det själva och förvandlar snacket till verkstad den här gången.

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...