Arkiv för iOS 5

Nu har Apple bekräftat att det fortfarande finns batteriproblem, trots uppdateringen till iOS 5.0.1 – man utreder några enstaka fall då det inträffar har en talesman sagt till The Loop. Undertecknad tycker att batteritiden blev bättre i och med iOS 5.0.1, men kan de göra den ännu bättre är det förstås bra!

iOS 5.0.1 är släppt, fixar batteribuggen för iPhone 4S

Thord D. Hedengren

Apple har just släppt iOS 5.0.1, en mindre uppdatering som:

  • fixar batteribuggen för iPhone 4S
  • lägger till multitasking-gester för första iPad-versionen
  • löser problem med iCloud-synkroniseringen för dokument
  • samt förbättrar röstigenkänning för australiensare.

Naturligtvis är det den omtalade batteribuggen, vilken främst verkar drabba sprillans nya iPhone 4S (men som jag faktiskt aldrig hann känna av), som är anledningen till den snabba utrullningen av den här iOS-versionen. (mer…)

Så här illa kan det gå när man inte kör iOS 5

Thord D. Hedengren

Nu har ju visserligen rätt många bytt till iOS 5 redan, över en tredjedel av användarna faktiskt, men för de av oss som arbetat under horribla uppkopplingsförhållanden utan rätt utrustning eller datorer de senaste tre veckorna så händer det här.
Bilden visar hur undertecknad, väl hemma med ordentlig lina igen, försöker uppdatera alla appar automatiskt. Problemet är att någon av de 38 uppenbarligen bara fungerar med iOS 5, så då tillåts inte massuppdatering. Aj, bara att ta dem en och en då…
Eller inte, för nu snurrar iOS 5 och då fungerade det finfint. Men ändå, irriterande felmeddelande som inte borde slunkit med.

En av tre iOS 5-kompatibla enheter har tydligen redan uppdaterat till systemet. Imponerande, TechCrunch har fler siffror för den som är nyfiken på fördelningen.

Minigore Zombies utannonserat, kräver iOS 5

Thord D. Hedengren


Minigore är ett av de bästa spelen till såväl iPhone som iPad, en modern klassiker och tidslukare av rang. Det är en modern klassiker, inte bara bland spel till mobila plattformar utan även överlag, skulle jag vilja påstå. Eller så här: jag gillar Minigore skarpt och återvänder till det gång på gång.
Därför är peppen rätt stor när utvecklarna Mountain Sheep utannonserar Minigore Zombies, och det enbart för enheter som kan köra kommande iOS 5 dessutom. (mer…)

Game Center blir mer socialt

Thord D. Hedengren

Mitt under E3 håller Apple sin stora utvecklarkonferens WWDC, och ungefär samtidigt som Microsoft berättade om framtiden för Xbox 360 och Kinect så fick vi veta allt om OS X Lion, iCloud och iOS 5. Den sistnämnda är ju operativsystemet i iPhone, iPod touch och iPad, så det är ju lite småintressant att se vad som kommer att tillkomma. Och det är en hel del, som Apple berättar på sin webbplats, med över 200 nya funktioner. (mer…)

iPhone 3GS stöder inte iOS 5.x?

Rickard Olsson


Sajten Tuaw har snappat upp en tweet från Eldar Murtazin, chefredaktör för sajten Mobile-Review, där denna herren påstår att iOS 5.x ej kommer att stödja iPhone 3GS.
Det var vilda spekulationer om han menade iPhone 3G i plural då tweeten ordagrant löd ”iPhone 3Gs”, men eftersom han samtidigt påpekade att ”iPhone 4” kommer stödja uppgraderingen (så klart) i singular så tror flera att han menade just 3GS, och därmed att Apple snart överger luren så gott som helt och hållet i och med det uteblivna stödet för nästa version av iOS. (mer…)

Ikväll smäller det: Apple utannonserar iPad 2 och iOS 5

Thord D. Hedengren


För visst blir det så? Månader av rykten med tillhörande slutspurt måste leda till iPad 2. Till och med inbjudan antyder det, frågan är väl egentligen vad det är vi får i och med iPad 2. Hur är den bättre än ettan, och kommer den kunna möta Android-plattornas anstormning? (mer…)