Ikväll smäller det: Apple utannonserar iPad 2 och iOS 5

Share This Post


För visst blir det så? Månader av rykten med tillhörande slutspurt måste leda till iPad 2. Till och med inbjudan antyder det, frågan är väl egentligen vad det är vi får i och med iPad 2. Hur är den bättre än ettan, och kommer den kunna möta Android-plattornas anstormning?
Ryktet säger även att Apple kommer visa upp iOS 5, alltså nästa version av operativsystemet som driver iPad, iPhone och iPod touch. Det ska bli spännande att se vart de tar systemet. Bättre notifieringar (kanske en notifieringscentral?) vore trevligt, som samlar push och e-post och SMS och så vidare. Vi får se.
Vad mer tro? Datum för OS X Lion? Nytt Final Cut Pro? Molntjänster och gratisversion av MobileMe? Upptrappning i kriget om spelarna? En faslig massa siffror om hur otroligt bra det går för Apples produkter? Säkerligen.
Steve Jobs kommer med största sannolikhet inte hålla i showen, även om ryktet säger att han kommer vara på plats. Jobs är ledig av hälsoskäl och med andra ord blir det någon annan som får spotlighten på sig. Vill man vara cynisk så kanske det är en bra sak, Apple måste verkligen leverera något tungt och bra här för att aktiekursen inte ska dala i Jobs frånvaro. Det är aningen galet att ett företag är så knutet till en personkult.
Inget är sagt om direktsändning online, men allt pekar på att det kommer finnas en ström på apple.com, med med tidigare tillställningar. Håll ett öga på sajten vid 19-snåret ikväll. Då får vi veta vad som är framtiden för iPad. Så länge: här är mina (realistiska) förhoppningar för iPad 2 – det ska bli kul att se hur mycket som stämmer.

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...