Nutopia

iOS 5.0.1 är släppt, fixar batteribuggen för iPhone 4S

Apple har just släppt iOS 5.0.1, en mindre uppdatering som:

  • fixar batteribuggen för iPhone 4S
  • lägger till multitasking-gester för första iPad-versionen
  • löser problem med iCloud-synkroniseringen för dokument
  • samt förbättrar röstigenkänning för australiensare.

Naturligtvis är det den omtalade batteribuggen, vilken främst verkar drabba sprillans nya iPhone 4S (men som jag faktiskt aldrig hann känna av), som är anledningen till den snabba utrullningen av den här iOS-versionen.
I och med iOS 5 så behöver du inte längre uppdatera din iPhone via iTunes. Istället kan du gå till Inställningar → Allmänt → Programuppdatering och välja att uppdatera därifrån. Undertecknad har just gjort det, och processen finns förevigad i bildgalleriet nedan, bortsett den inte direkt supersnabba installationsprocessen med det välbekanta äpplet samt en mätare för hur långt det är kvar.

Var inte orolig när det blir svart efter installationen, starta bara iPhonen igen. Tänk på att ditt SIM-kort kommer vara låst om du har kod på det – lätt att glömma bort annars.
Är du feg/smart så tar du förstås en säkerhetskopia på din iPhone först, via iTunes eller iCloud.
Nu återstår bara att se om buggen är fixad och allt blir frid och fröjd. Med tanke på de positiva beskeden från betatesterna så kan man nog anta att så är fallet, mer berätta gärna i kommentarerna om du är av annan åsikt!