iPhone 3GS stöder inte iOS 5.x?


Sajten Tuaw har snappat upp en tweet från Eldar Murtazin, chefredaktör för sajten Mobile-Review, där denna herren påstår att iOS 5.x ej kommer att stödja iPhone 3GS.
Det var vilda spekulationer om han menade iPhone 3G i plural då tweeten ordagrant löd ”iPhone 3Gs”, men eftersom han samtidigt påpekade att ”iPhone 4” kommer stödja uppgraderingen (så klart) i singular så tror flera att han menade just 3GS, och därmed att Apple snart överger luren så gott som helt och hållet i och med det uteblivna stödet för nästa version av iOS.
Allt som allt är det dock fortfarande bara ett rykte, så vi har inte fått några officiella klarheter i det hela ännu. Det som dessutom talar emot är att Apple fortfarande säljer iPhone 3GS, men det som talar för är att de kanske slutar med det lagom tills iOS 5 kommer eftersom 3GS redan idag är en ”föråldrad” lur.

Rickard Olsson

Omåttlig dyrkare av esport. Spelar mycket PC och klämmer även in blandat på PS4 när tid finns. Anser att The Last Guardian är universums bästa spel någonsin, för... Trico <3

  1. Som ni ser finns iOS5 beta att ladda ner till iPhone 3GS. (Bifogad bild).

  2. ”iOS 5 will ship in the fall to the following devices: iPhone 3GS and iPhone 4, iPad 1 and 2, and iPod touch 3rd and 4th generation.” (engadget.com refererar Scott Forstall på WWDC)