Nutopia

Arkiv för
iPhone 4

10 april

25 november

Mophie Juice Pack Plus i utomhusversion

Mophies olika batteripaket till iPhone är närmast ikoniska. Från de första fula tingesterna till Mophie Juice Pack Plus, och nu Mophie Juice Pack Outdoor Edition – det är nästan så att man överväger en sådan till iPhone 4S:en. Just Outdoor Edition av Juice Pack Plus är avsedd för äventyr utomhus, men den största skillnaden mot den vanliga versionen verkar faktiskt vara GPS-appen som medföljer. Snygg är den i alla fall. När den väl dyker upp i Sverige kostar den gissningsvis runt tusenlappen, $120 i USA just nu.

23 november

Flickr har en skön sida som visar vilka kameror som är populärast. Apples iPhone 4 dominerar totalt, men vad som är intressant är att iPhone 4S – vars kamera är riktigt bra – har seglat upp på andra plats. Trea är för övrigt iPhone 3G och fyra 3GS, just nu i alla fall.

21 november

Peel PG92 ger din iPhone en extra SIM-kortplats

Eftersom Apple inte verkar vilja göra en iPhone med dubbla SIM-kortplatser så fixar tillbehörsindustrin det. Voomas Peel PG92 är ett skal som ger dig en extra SIM-kortplats, vilket torde tilltala alla av oss som är ute och reser. Den extra platsen är dessutom av normal SIM-storlek, alltså inte mikro-SIM som iPhone 4 och 4S – de båda modeller som Peel PG92 fungerar med – annars använder. Nackdelen? Dels kan du inte köpa Peel PG92 än (men du kan anmäla intresse och titta på bilder) och dels måste du ha en jailbreakat din iPhone. Det går dessutom bara att ringa med SIM-kortet i Peel PG92, via en speciell app – inget surfande till Nutopia med andra ord, något som antagligen kan komma att ändras i framtiden.

19 november

Låt World of Warcraft pryda din iPhone


Ägare av iPhone 4 och iPhone 4S kan nu smycka ut sina lurar med World of Warcraft-märkta skydd. Det är Performance Designed Products som ligger bakom de båda skalen som kommer i två olika utföranden, ett för Aliiance och ett för Horde. Dessa ska även, enligt pressmeddelandet, kunna köpas på välsorterade GameShop-butiker runt om i såväl USA som Europa. Räkna med en prislapp på ett par hundralappar översatt till svenska kronor.

1 november

Apple erkänner batteriproblem med iPhone 4S


Det blev ingen iPhone 5, istället fick vi iPhone 4S som förvisso är en uppgradering av den ”gamla” trotjänaren iPhone 4. Men med nyheter kommer även nya trångmål. Flertalet var de som hade och har stora problem med usel batteritid, något som Apple nu erkänner och försöker åtgärda tillsammans med användarna. Läs vidare →

23 oktober

Skaka hand med iPhone 4


Med detta något bisarra skal till iPhone 4, från Japan givetvis, kan man både skaka hand och fånga uppmärksamhet med telefonen. Min första tanke var ”vad fan?”, det ändrades snabbt till ”dra åt helvete!”, som sedan blev ”ett sådant ska jag ha”. När kommer iPad-versionen?
Via Awesomenator.

18 oktober

En av tre iOS 5-kompatibla enheter har tydligen redan uppdaterat till systemet. Imponerande, TechCrunch har fler siffror för den som är nyfiken på fördelningen.

27 maj

iPhone 3GS stöder inte iOS 5.x?


Sajten Tuaw har snappat upp en tweet från Eldar Murtazin, chefredaktör för sajten Mobile-Review, där denna herren påstår att iOS 5.x ej kommer att stödja iPhone 3GS.
Det var vilda spekulationer om han menade iPhone 3G i plural då tweeten ordagrant löd ”iPhone 3Gs”, men eftersom han samtidigt påpekade att ”iPhone 4” kommer stödja uppgraderingen (så klart) i singular så tror flera att han menade just 3GS, och därmed att Apple snart överger luren så gott som helt och hållet i och med det uteblivna stödet för nästa version av iOS. Läs vidare →

2 maj

"Vit iPhone är inte alls tjockare"

Så säger i alla fall Apples Phil Schiller i ett direktmeddelande via twitter när han fick frågan från en användare som snällt undrade vad som egentligen stod på med den lite tjockare vita versionen av iPhone 4, och som även bifogade bilden som så tydligt visar skillnaden. Schillers respons var en kort och rak rad med ett budskap som faktiskt osar lite irritation.

”Den är inte tjockare. Tro inte på allt skräp du läser!”

Är han blind? Är vi blinda? Jag vet inte, och har ingen egen vit iPhone att jämföra med heller.

29 april

Vit iPhone ger mer telefon för pengarna


Om du köper den vita modellen av iPhone 4 får du bokstavligen mer lur för dina surt förvärvade slantar. Via en blogg av Ryan Cash får vi även detta bildbevis på att så är fallet. Dock är det inget som Apple nämner, vilket gör att man då får anta att skillnaden inte påverkar användandet med skal och tillbehör.

26 april

Pengar över? Köp en svindyr iPhone 4-prototyp

Det sägs nu att den vita iPhone 4-modellen släpps den 27 april, alltså i morgon. Men för fans av luren kan man även ropa hem en prototyp i samma färg via eBay, där det nuvarande budet ligger på nätta 2 000 2 838 dollar. Tilläggas bör ju att tiden går ut i morgon, så det känns ju så där lagom nödvändigt om man nu inte är en samlare. Telefonen som ligger ute ska enligt säljaren ha 16 GB internminne även om det står XXGB baktill, och på framsidan finns serienumret DF3039 ingraverat. Detta för att Apple internt ska kunna se vilken prototyp det är. Häftig pryl kanske, men särskilt nödvändig? Sedan undrar man ju egentligen hur dessa kommer ut, och vad Apple tycker om det?!

21 april

iPhone 5 i september?

En rapport från Reuters säger att iPhone 5 kommer att släppas någon gång under september månad i år, detta istället för de sedvanliga sommarmånaderna som Apple annars valt att lansera tidigare versioner under. Samma rapport säger även att produktionen av den nya telefonen börjar först i juli, vilket då helt utesluter en sommarlansering. Läs vidare →

9 mars

iPhone 4 64 GB lös i Hong Kong

På Hong Kongs gråa marknad – där man kan fynda officiellt och ibland lagligt gods men som inte är menat för den riktiga marknaden – kan man/har man kunnat få tag på prototyper av iPhone 4 med ett lagringsutrymme på 64 GB. Dagens iPhonar erbjuder som bekant endast upp till 32 GB. Sajten Mic Gadget har nu också presenterat en video där användaren demonstrerar telefonen och visar upp minneskonfigurationen i mjukvaran. Dessutom visar baksidan av telefonen XXGB vilket tyder på att den aldrig var tänkt att säljas i vanlig butik. Äkta eller ej? Se filmen nedan. Läs vidare →

11 januari

10 januari

Känd regissör gjorde kortfilm med iPhone 4

Den Sydkoreanska regissören Park Chan-wook, som för övrigt ska vara mycket känd i hemlandet, rörde om rejält i grytan när det uppdagades att hans senaste kortfilm, Panmanjang, var filmad med en iPhone 4.
Filmen är ca en halvtimme lång och handlar om en fiskare som hittar en död kropp i vattnet. Park förklarar att hela förfarandet gick till som vanligt, med den lilla skillnaden att kameran var, ja just det, liten.

”Vi gick igenom hela den sedvanliga filmskaparprocessen förutom det att kameran var liten.”

Personligen är jag varken överraskad eller särskilt imponerad. Varför skulle inte detta vara möjligt? Kom tillbaka när Hollywood gör Terminator 5 och samtidigt redigerar allting på iPhonen.