Age of Conan blir gratis att spela i sommar

Share This Post


Goda nyheter för alla som diggar onlinespel av det blodigare och mer nakna slaget – Age of Conan blir gratis att spela i sommar. Likt framgångsrika Lord of the Rings Online kommer alltså Funcoms MMO att kostar 0 kr/månad att avnjuta. Så är det faktiskt redan idag, så länge du nöjer dig med (alldeles utmärkta) Tortage och de första 20 nivåerna. Vill du nå upp till level 21 eller hela vägen till 80 så får du hosta upp pengar varje månad, i sann World of Warcraft-anda.
Men snart är det alltså inte så, för även om det finns saker att betala för när Age of Conan blir gratis, så har det inte med din level att göra. Även gratisspelare ska kunna nå level 80.
Age of Conan har undertiteln Hyborian Adventures (men ingen använder den), men från sommarens nylansering som gratisspel blir det Age of Conan: Unrated som gäller. Du får ganska mycket spel för inga pengar alls, men betalar du så får du helt enkelt mer – antingen genom att vara premiumanvändare och betala cirka €10/månad (som nu) eller genom att handla från spelets alldeles egna affär, med Funcom Points som valuta. Just det, en tramsvaluta till att köpa för spenderande i spel. Varför kan man inte bara skriva kostnaden i rena kronor? Kan Apple med sin App Store så kan väl vem som helst?
I alla fall, skillnaderna mellan gratis- och premiumkonton är rätt stor, om än inte extrem.
Gratisspelare…

 • får välja mellan fyra klasser (premium har ytterligare åtta)
 • får två karaktärer att spela med (premium får åtta, maximalt är 18)
 • får tillgång till Gateway to Khitai från Rise of the Godslayer-expansionen, men inte mer (premium har tillgång till alla områden)
 • får tillgång till gott om solo- och team-dungeons, men inte alla (premium har tillgång till alla dungeons)
 • får spela två raider (premium får spela alla)
 • får INTE delta i sieges utan att betala (det får premium, förstås)
 • har hälften av utrymmet på bankerna som premium har
 • kan bidra till ett guilds rykte på samma sätt som premium
 • får INTE tillgång till Alternative Advancement-systemet, ens vid level 80
 • har begränsade möjligheter för riddjur
 • får ingen erfarenhet när man inte spelar
 • får inga Veteran Points
 • får ingen rabatt i shoppen (premiumkonton har 5% rabatt)

Merparten av begränsningarna kan kringgås genom att betala för ytterligare tillgång. Vill du vara med om en siege så kan du köpa siege-tid i shoppen, för Funcom-poäng, exempelvis. Detsamma gäller om du vill ha fler karaktärer – då får du betala. Det hela detaljeras lite mer ingående i den här officiella FAQ:en.
Age of Conan lanserades 2007 och sålde över miljonen exemplar snabbt. Dessvärre var det en smått haltande och buggig upplevelse, något som Funcom förbättrade under de kommande månaderna. Sedan länge är det ett synnerligen stabilt MMO med fokus på action och viljan att vara det lite mer vuxna alternativet, vilket betyder blod, naket, och allmänt röj i sann Conan-anda. Har du inte testat det än bör du definitivt ta chansen när det blir gratis att spela, och skulle det vara så att du avskrivit det tidigare är det kanske dags att ge det en andra chans?
Trots allt är Age of Conan det MMO som hållit mig kvar, mer än vad World of Warcraft, Lineage eller Warhammer Online varit i närheten av att göra. Det ska bli kul att se vad Funcom kan göra av det i sommar.

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...