Nutopia

Arkiv för
MMO

3 oktober

2 december

8 augusti

Det här kommer till Phantasy Star Online 2

Segas uppföljare till det första konsol-MMO:t, Dreamcast-spelet Phantasy Star Online, har än så länge bara släppts i USA och har knappa 800 000 registrerade spelare. Nästa år kommer det i engelskspråkig version, till PC och tablets (!) är det sagt, men naturligtvis uppdateras det redan nu löpande. Trailern nedan visar vad som kommer framöver för japanska spelare, men den fyller ett annat syfte också, nämligen att öka min tramsigt höga pepp för spelet ännu mer…

28 juni

Dungeons & Dragons Online, någon?


Är det någon som spelar Dungeons & Dragons Online? Någon som vet om det är värt min tid?
Jag har aldrig någonsin fastnat helt för ett MMO av något slag. Det går för långsamt, det händer för lite, man gör samma saker om och om igen och känslan av att faktiskt spela ihop med resten av världen är obefintlig. Jag erkänner dock att det var småkul att gå ihop med någon i Age of Conan, lurka i de inledande områdena och brutalt överfalla och mörda n00bs. Det är inte att nå långt det handlar om, utan att hindra andra från att göra det.
Så nu sitter jag här, och stirrar blankt, rätt in i skärmen på den där knappen du kan se på bilden ovan (som inte är en riktig knapp, men ändå). Så, vad ska man göra? Ladda ned och testa? Som sagt, tiden…

7 juni

I juli blir onlinespelet Star Wars: The Old Republic gratis att spela upp till level 15. Så det så.

7 maj

The Elder Scrolls Online utannonserat


Bethesda har äntligen utannonserat ett MMO som utspelar sig i Elder Scrolls-världen. Teasern säger inte så mycket dessvärre, men de första bilderna i Gameinformer tyder på ett ganska generiskt spel. Räkna med att det blir mer om det här på E3. The Elder Scrolls Online släpps till PC och Mac nästa år.

20 mars

Fyra trailers från Mists of Pandaria

Den kommande World of Warcraft-expansionen Mists of Pandaria gör säkert väldigt många superpeppade på att grinda lite till. Eller något sådant, jag vet inte riktigt – personligen har jag aldrig fastnat för just World of Warcraft och följaktligen är de här fyra videoklippen lite av en gäspning för undertecknad.
Men eftersom alla lyckligtvis inte tycker som jag så publicerar vi dem ändå. Det stämmer, vi är så snälla ibland! Läs vidare →

17 december

16 december

MMO:t Lineage 2 är från och med idag gratis att spela, enligt Free 2 Play-modellen som självfallet betyder att de vill att du ska spendera pengar för mer av spelet. Kanske något att leka med under julhelgen?

2 december

Sony Online Entertainment stänger som bekant MMO:t Star Wars Galaxies den 15 december, men naturligtvis ska kriget ha en ”vinnare” och en serie händelser är planerade till det sista dygnet. Detaljerna börjar dyka upp på det officiella forumet, så missa inte det här om du spelar spelet.

25 november

MMO baserat på rollspelsvärlden Pathfinder utannonserat

Pathfinder är en rollspelsvärld som ni ska bli MMO med titeln Pathfinder Online. Goblinworks har skrivit licensavtal med Paizo, och det enda som gör det här det minsta intressant är att Ryan Dancey, som jobbat på CCP med Eve Online, ligger bakom projektet. Intresserade kastar sig in på Paizos forum för Pathfinder Online och tycker till, för man har inte gjort mycket mer än utannonserat det här projektet. Goblinworks, som är delägt av Paizos ägare, skriver lite mer om projektet på sin hemsida. Där får vi bland annat veta att man planerar välutvecklat handelssystem och att du kan påverkar spelvärldens ekonomi, något som kanske bottnar i Danceys tid hos CCP?
Oddsen för att det här ska bli något? Rätt liten, men man vet aldrig – kanske har Paizo och Pathfinder-rollspelet tillräckligt många hängivna anhängare för att säkra en någorlunda stabil spelarbas? Vi får se om det här blir något vi återkommer till framöver. Jag hoppas det.

24 november

Lineage II blir gratis att spela i december

MMO-fanatiker som inte testat koreanska Lineage II får chansen igen i december, för då blir det gratis att spela. Free 2 play-modellen sprider sig med andra ord ytterligare, och om det betyder att rätt sköna (men nischade) Lineage II kan leva vidare så är det bara bra så klart. För övrigt rullar man även ut senaste expansionen Goddess of Destruction den sista november.

Dags för nostalgibesök, Rickard?

12 november

Star Trek Online blir gratis att spela från och med den 17 januari, medan klassikern EverQuest II tar steget redan nästa månad. Naturligtvis finns det möjlighet att betala mer för ytterligare material/möjligheter i spelen. Free 2 Play-modellen är här för att stanna.

10 november

Total Recall blir MMO

En av alla sci-fi-actionrullar som verkligen stack ut från mängden när den släpptes 1990 var Total Recall med allas vår Arnold Schwarzenegger i huvudrollen, en film som med lätthet håller än idag. Nu ska dessutom ett webbläsarbaserat onlinerollspel göras av titeln, meddelar Sony Pictures.
Spelet kommer att vara gratis att spela och bestå av traditionella inslag som hittas i andra spel i genren, så som PVP och PVE. Utvecklingen sköts av kinesiska ZQGame och utgivare blir SEE Games. Inget släppdatum har ännu utannonserats.
Och du vet väl att en remake av filmen är på väg? Denna gång med Colin Farrell som Douglas Quaid. Den rullen debuterar dock först augusti 2012.

8 november

MMO:t Lego Universe får inte leva vidare, den sista januari 2012 stänger man spelet. Sista månaden är gratis, men du måste betala för hela december. Lite snålt kanske, men man lovar betala tillbaka pengarna i februari nästa år.

19 oktober

Tecken på krig i Star Wars: The Old Republic

Jag försöker verkligen bli peppad på Star Wars: The Old Republic, Biowares MMO som utspelar sig i George Lucas kassako till universum. Men när jag ser den här trailern blir jag bara avtänd. Den 20 december är det antingen början till slutet för dyra prenumerationssatsningar i MMO-genren, eller en ny guldera för jättarna. Jag vet inte vilket jag föredrar.

24 september

9 juli

Letar du helgspel? Ge Age of Conan en chans – det är gratis!


Age of Conan, Funcoms MMO baserat på Robert E. Howards barbarkung, fick ingen lätt start. Det släpptes för tidigt och var buggigt värre, och när spelarna väl kommit över detta – delvis tack vare utvecklarnas idoga patchande – så visade det sig att det inte fanns något vettigt innehåll för karaktärer med hög level. Inte bra, inte bra – över miljonen sålda spel blev till hundratusentals betalande spelare, vilket ju låter bra. Men det gick nedåt, som det ju ofta gör för MMO:n, och servrar slogs ihop.
Age of Conan blev ett hånat MMO, avskrivet som hajpat skräp.
Fast det är inte riktigt sant, nidbilden stämde förvisso delvis in under spelets första månader, men utvecklingen gick framåt i rasande takt. Age of Conan har varit fullt med bra innehåll länge, och det lever och mår bra, om än lite folktomt ibland. Läs vidare →

14 juni

Wizardry kommer tillbaka som MMO


Spelserien Wizardry gör comeback, och det i MMO-form. Japanska Gamepot utvecklar och faktum är att man har kommit så pass långt att spelet börjar betatestas senare i juni. Fast bara i Japan än så länge, västvärlden får vänta tills nästa år innan spelet får en engelskspråkig lansering. Läs vidare →

26 maj

Age of Conan blir gratis att spela i sommar


Goda nyheter för alla som diggar onlinespel av det blodigare och mer nakna slaget – Age of Conan blir gratis att spela i sommar. Likt framgångsrika Lord of the Rings Online kommer alltså Funcoms MMO att kostar 0 kr/månad att avnjuta. Så är det faktiskt redan idag, så länge du nöjer dig med (alldeles utmärkta) Tortage och de första 20 nivåerna. Vill du nå upp till level 21 eller hela vägen till 80 så får du hosta upp pengar varje månad, i sann World of Warcraft-anda.
Men snart är det alltså inte så, för även om det finns saker att betala för när Age of Conan blir gratis, så har det inte med din level att göra. Även gratisspelare ska kunna nå level 80. Läs vidare →