Nutopia

MMO baserat på rollspelsvärlden Pathfinder utannonserat

Pathfinder är en rollspelsvärld som ni ska bli MMO med titeln Pathfinder Online. Goblinworks har skrivit licensavtal med Paizo, och det enda som gör det här det minsta intressant är att Ryan Dancey, som jobbat på CCP med Eve Online, ligger bakom projektet. Intresserade kastar sig in på Paizos forum för Pathfinder Online och tycker till, för man har inte gjort mycket mer än utannonserat det här projektet. Goblinworks, som är delägt av Paizos ägare, skriver lite mer om projektet på sin hemsida. Där får vi bland annat veta att man planerar välutvecklat handelssystem och att du kan påverkar spelvärldens ekonomi, något som kanske bottnar i Danceys tid hos CCP?
Oddsen för att det här ska bli något? Rätt liten, men man vet aldrig – kanske har Paizo och Pathfinder-rollspelet tillräckligt många hängivna anhängare för att säkra en någorlunda stabil spelarbas? Vi får se om det här blir något vi återkommer till framöver. Jag hoppas det.

Thord D. Hedengren

Spelveteran som tidigare startat såväl TVspel.nu som Kong och Spelbloggen. Numera författare, journalist, entreprenör, och VD på webbyrå - bland mycket annat!

Kommentarer

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.