Arkiv för E3 2011

Wii U på CES utan stake

Rickard Olsson


På CES-mässan som hålls i januari planerar Nintendo att åter visa upp Wii U, deras nästa stationära konsol som fick ett något fiaskoartat avtäckande på årets E3-mässa i Los Angeles. Mycket var oklart då, men frågan är om det blir så mycket klarare nu. Enligt CVG kommer Nintendo inte att ta mässan på särskilt stort allvar, utan endast erbjuda media som missade konsolen på E3 en titt på spektaklet. Utöver detta kommer Nintendo inte att ha något bås, inga upplevelser och heller inget nytt material som spel och information sedan E3 att visa upp.
Låter ju sjukt spännande, det där!

Wii U – vad vi vet så här långt

Thord D. Hedengren


E3 är över och den stora bomben var förstås Nintendos nya konsol, uppföljaren till Wii. Med namnet Wii U understryker man dock att det här mer är en vidareutveckling än någonting helt nytt, bortsett den lagom galna kontrollen då. Vi har alla sett den vid det här laget, mötet mellan en klassisk handkontroll och en iPad. Den är inte direkt vacker, Wii U-kontrollen, och det finns ett antal orosmoln vad gäller dess utformning, men man ska aldrig räkna ut Nintendo och deras känsla vad gäller nyskapande produkter inom spelsegmentet. (mer…)

E3: Lönnmördarnytt

Robert Jonsson


Trailern till det nya spelet om lönnmördaren Ezio visar en åldrad man som fortfarande kämpar den goda kampen. I den avslutande delen av trilogin om Ezio lovar Ubisoft att knyta ihop trådarna inför nästa spel i serien: Assassin’s Creed III. Man väljer att göra det genom att återknyta till Altaïr från Assassin’s Creed – och givetvis kommer Desmond in där på ett hörn. Förstås. (mer…)

E3: DanceStar Party tar vid där SingStar Dance slutade

Thord D. Hedengren


Med tanke på framgångarna för spel som Just Dance och Dance Central, samt inte minst SingStar Dance, så är det inte direkt förvånande att Sony nu utannonserar DanceStar Party till PlayStation 3. Spelet använder sig av PlayStation Move och bär med sig en helt del av SingStar-estetiken, om än inte gränssnittet. (mer…)

E3: Harry Potter återvänder som Lego-gubbe

Thord D. Hedengren


Knappast det mest oväntade spelet om man säger så… Lego Harry Potter: Years 5-7 handlar om de tre sista böckerna och fyra sista filmerna, så räkna med trollformler och snutiga snorungar i legoform. Lego-spelen har verkligen svämmat över oss på sistone, och vissa fungerar verkligen bättre än andra. Lego Star Wars är exempel på Lego-spel som är underhållande att spela, troligtvis för att Star Wars-universumet är så speciellt i sig. Lego Indiana Jones var däremot en gäspfest, och Lego Pirates of the Caribbean är, ja, jag vet inte riktigt än – har inte testat så mycket. (mer…)

E3: Minecraft till Xbox 360

Rickard Olsson


Superdundersuccén Minecraft, utvecklat från grunden av svenske Markus Persson, har förfört miljontals spelare världen över genom sitt öppna och beroendeframkallande upplägg. Det ville Microsoft självklart ta till vara på och har således knytit till sig spelet som konsolexklusivt. (mer…)

E3: Namco Bandai utannonserar Tekken Hybrid, exklusivt till PS3

Thord D. Hedengren

Tekken Hybrid
Namco Bandai gör en specialare och utannonserar Tekken Hybrid exklusivt till PlayStation 3. Hybrid är just vad det är också, för ”spelet” består egentligen av en HD-version av PlayStation 2-klassikern Tekken Tag Tournament, fyndigt titulerad Tekken Tag Tournament HD, samt den animerade filmen Tekken Blood Vengeance 3D. Som om det inte vore nog så blir det än fler bonusar i Tekken Hybrid, men Namco Bandai vill inte lägga alla kort på bordet riktigt än. (mer…)

E3: Ubisofts presskonferens

Robert Jonsson


Sällan får de lite mindre utvecklarna samma uppmärksamhet som de tre stora (Nintendo, Microsoft och Sony), så låt oss ta en titt på vad Ubisoft gjorde med sin presskonferens under E3. (mer…)

E3: Nintendos presskonferens inledde nästa generations konsolkrig

Thord D. Hedengren


Den japanska jätten inleder med nostalgikortet, inte minst för att Legend of Zelda fyller 25 i år. Nintendo inleder med ett montage, och en symfoniorkester som först får spela musik från Legend of Zelda: Skyward Sword, live. Shigeru Miyamoto inleder med lite spex, för att sedan utannonsera ett Zelda-spel till varje format i år. (mer…)

Nintendos nya konsol heter Wii U

Thord D. Hedengren

Det stämmer, Nintendos nya konsol heter Wii U. På presskonferensen, som avslutades för en stund sedan, så visades främst kontrollen upp och den ser ut precis som det ryktades:

Vi återkommer med full rapport från presskonferensen under kvällen, inklusive information om Wii U.

Äldre Inlägg »
Sida 1 av 3