Nutopia

E3: Harry Potter återvänder som Lego-gubbe


Knappast det mest oväntade spelet om man säger så… Lego Harry Potter: Years 5-7 handlar om de tre sista böckerna och fyra sista filmerna, så räkna med trollformler och snutiga snorungar i legoform. Lego-spelen har verkligen svämmat över oss på sistone, och vissa fungerar verkligen bättre än andra. Lego Star Wars är exempel på Lego-spel som är underhållande att spela, troligtvis för att Star Wars-universumet är så speciellt i sig. Lego Indiana Jones var däremot en gäspfest, och Lego Pirates of the Caribbean är, ja, jag vet inte riktigt än – har inte testat så mycket.
Någonstans där i mitten befinner sig Lego Harry Potter: Years 1-4. Det var inte dåligt, men inte heller sådär bländande bra. Trollformelsviftandet kändes intressant i början men blev snabbt gammalt, och det är väl knappast troligt att TT Games har lärt sig smakfullhet för den episka avslutningen i och med Lego Harry Potter: Years 5-7?
Spelet släpps lagom till julhandeln och kommer sälja som smör. Här är de första bilderna, tagna från Xbox 360-versionen.