E3: Minecraft till Xbox 360

Share This Post


Superdundersuccén Minecraft, utvecklat från grunden av svenske Markus Persson, har förfört miljontals spelare världen över genom sitt öppna och beroendeframkallande upplägg. Det ville Microsoft självklart ta till vara på och har således knytit till sig spelet som konsolexklusivt.
Och visst, så är det. För av de stationära konsolerna kommer spelet endast till Xbox 360, än så länge. Men glöm för allt i världen inte bort att man kan och kommer att kunna spela det på PC, Mac, Xperia Play samt iPhone. Men okej, vi ger Microsoft exklusivitetsuttalandet.
Xbox 360-versionen utvecklas däremot av ett annat team än de som jobbar med just dator- och mobilversionerna. Vad mer är att Microsoft först la spelet i Kinectkategorin på sin presskonferens häromdagen, men Notch, alltså Markus Persson, bekräftar via Twitter att det även fungerar utan kamerasensorn. Tack och lov för det.
Minecraft till Xbox 360 släpps framåt vintern, och här är en första teaser för spelet. Som knappast kan visa särskilt mycket nytt.

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...