E3: DanceStar Party tar vid där SingStar Dance slutade

Share This Post


Med tanke på framgångarna för spel som Just Dance och Dance Central, samt inte minst SingStar Dance, så är det inte direkt förvånande att Sony nu utannonserar DanceStar Party till PlayStation 3. Spelet använder sig av PlayStation Move och bär med sig en helt del av SingStar-estetiken, om än inte gränssnittet.
Som alla dansspel så finns det en uppsättning låtar, 40 stycken i det här fallet där hälften är relativt nya medan resten är, som pressmaskineriet säger, ”sådant din mamma känner igen”. Uppenbarligen har man målgruppen väldigt klar för sig. Fler låtar kommer kunna köpas för nedladdning i form av SongPacks, men huruvida det blir en SingStore som SingStar har, eller bara paket för nedladdning är inte bestämt ännu.
Vad som får DanceStar Party att sticka ut lite är möjligheten att skapa en egen dans. Stuffa loss framför HDTV:n och låt sedan dina vänner försöka sätta dina rörelser bäst de kan. Ett intressant inslag som helt klart har möjlighet att förlänga livslängden på spelet, och därför tveklöst något som konkurrenterna kommer kopiera framöver.
DanceStar Party är ett partyspel i första hand så klart, men det finns enspelarlägen för att träna och dylikt – exakt vad framgår inte än så länge. Kolla in trailern och bilderna för en lite närmare titt på hur det fungerar. Undertecknad tycker det ser bra ut, men efter Kinects intåg så känns det lite gammalt att hålla i en lysande pinne för att fånga upp rörelserna, i alla fall vad gäller dansspel. Förhoppningsvis släpps spelet i år, men inget är sagt ännu.

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...