Dead or Alive: Dimensions i hetluften igen

Share This Post


För inte så länge sedan nåddes vi av den mindre kontroversen att Dead or Alive: Dimensions inte skulle släppas i Norden på grund av möjligt barnpornografibrott. Detta för att några av de digitala damerna i spelet skulle vara under 18 år och att man då också kunde plåta dessa karaktärer i fotoläget. Bannlysningen av spelet må stanna just i våra breddgrader, men det är för stunden inte tillåtet att varken sälja eller för konsumenter byta in spelet i butiker i Australien. Varför då?
Det hela handlar om spelet klassificering som från början blev fel. Dead or Alive: Dimensions började säljas i Australien med märkningen PG (Parental Guidance) vilket innebär att man inte sätter någon åldersgräns på det. Detta har alltså nu uppmärksammats vilket innebär att spelet fått sin klassificering indragen och får därför heller inte säljas förrän det märkts om på nytt.
Nintendo, som numera ger ut spelet i landet, skyller på THQ som inledde distribution och angav felaktig information. Men den japanska speljätten har givetvis inga planer på att sluta erbjuda australiensarna Tecmos tuttfest och har således lämnat in en begäran för att omklassificera spelet. Och då kan man så klart förvänta sig ett M som i mature.

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...