Nintendo 3DS fortsätter klättra i Japan

Share This Post

Dammröken efter E3 har precis lagt sig och rullbuskarna börjar göra sin något avslagna entré igen efter ett par hektiska dagar. Detta har medfört att Spelbloggens rapportering om försäljningen i Japan har lidit de två senaste veckorna, men nu är vi så smått tillbaka på banan igen. Och det börjar ljusna en aning för Nintendo och Nintendo 3DS.
Anledningen till att Nintendo 3DS fortsatt klättra de senaste veckorna stavas givetvis spel. För japanerna tilltalande titlar. Först var det One Piece: Unlimited Cruise SP som tog konsolen upp till knappa 25 000 exemplar för två veckor sedan, och nu är det Resident Evil: The Mercenaries 3D som ser till att maskinen stiger med ytterligare några tusen till drygt 27 000 sålda exemplar. Det är klart bättre än de ca 18 000 konsolen var nere på tidigare, men fortfarande en bra bit från vad som kan kallas bra.
PSP fortsätter däremot att dominera, helt i vanlig ordning. Marginalerna ner till tvåan sjunker förvisso men med drygt 30 000 ligger Sonys uråldriga bärbara maskin fortfarande först. Detta utan att ha någon direkt säljande mjukvara för veckan som gick. Imponerande, vecka efter vecka.
PlayStation 3 repar sig något, men ligger kvar på relativt låga siffror med ca 16 500 sålda konsoler. Det är i alla fall klart bättre än Wii som fortsätter gräva sin egen grav, för dryga 6 300 är inga muntra siffror för Nintendo. Nu är det Wii U som gäller, och Nintendo 3DS då, så klart. Däremot ska man komma ihåg att den senaste delen i den superpopulära rollspelsserien Dragon Quest, Dragon Quest X, fortfarande är på väg till formatet. Det lär resultera i ett temporärt uppsving när spelet väl kommer, men användarbasen är redan så pass stor att det inte lär vara något ihållande.
Nintendos andra bärbara, Nintendo DS, trummar på med sina knappa 11 000 exemplar. Även här syns det att maskinen håller på att fasas ut, vilket är helt logiskt då Nintendo 3DS ska ta över facklan helt och hållet så snart det är möjligt.
Och som vanligt bråkar Xbox 360 med PlayStation 2 i bottenträsket där Microsofts apparat mäktar med 2 500 mot PlayStation 2:s 1 220.
Nästa vecka blir även den intressant. Då ska vi se om försäljningen av både One Piece och Resident Evil till Nintendo 3DS håller i sig, eller om den dalar betänkligt. På torsdag vet vi mer.

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...