E3: Microsofts presskonferens

Share This Post


Microsofts presskonferens skiljer sig lite från både Nintendo och Sonys så tillvida att de inte har någon ny hårdvara att prata om, och det märks. Här blir det nämligen en dryga 90 minuter lång tillställning om spel, spel och åter spel. Både på gott och ont.
Hela showen inleds med Call of Duty: Modern Warfare 3 där vi får följa med i de inledande fem minuterna eller så av spelet. Det är intensivt, snyggt och bombastiskt när ett specialteam stormar en ubåt och sedan flyr hals över huvud därifrån när uppdraget är utfört. Spelet vet vi sedan tidigare att det släpps i november. En klart godkänd inledning får man säga, även om det relativt omgående avbröts av ett välbekant blippljud och ett meddelande som bad spelaren att koppla in kontrollen på nytt.
Efter Moder Warfare 3 rann det på av bara farten. Man behandlade Tomb Raider, något som visades i form av trailern vi postade tidigare här på Spelbloggen. Denna gång spelades det live på scenen. Lara Croft följdes sedan upp av Peter Moore som la några väl valda ord om deras sporttitlar och hur Kinectkompatibla Tiger Woods, Madden NFL och Fifa kommer vara. Bland annat.

Och just Kinect kom att dominera showen fullständigt. Ett verktyg som till synes skulle implementeras i var och varannat spel, oavsett genre, verkade det som. Ubisoft visade Ghost Recon: Future Soldier där de tog isär och satte ihop vapen med armgester, och i Mass Effect 3 kunde vi göra olika val med hjälp av röststyrning. Det ser tufft ut, men hur kul är det i längden?
Stora nyheter för dashboarden till Xbox 360 är YouTube, ett nytt, enklare utseende, sökmotorn bing som med rösten letar upp allt Xbox 360-kompatibelt material som finns tillgängligt och Kinect Fun Labs. Bland annat. Det sistnämnda är små pyssel där man gör avatarer av sig själv, scannar in objekt som mjukisdjur och ritar på skärmen med fingrarna.
Man tar även tillvara på den stora skaran UFC-fans genom att låta UFC-presidenten Dana White presentera UFC till Xbox 360, alltså riktiga UFC där man kan se fajterna på Xboxen och på ett smidigt sätt bläddra mellan olika favoriter.

Gears of War 3 var och är en tungviktare även om det numera överraskar föga. Vi har sett det förut och vet vad vi har att vänta, men Cliffy B bjöd ändå in rapparen Ice-T för en liten spelstund ihop på scenen där de visade ett nytt scenario. Maffigt! Har jag sagt det förut?
Forza Motorsport 4 ska/kan spelas med Kinect. Fable: The Journey blir Kinectkontrollerat hela vägen igenom och barnspelen Kinect Disneyland Adventures och Sesame Street går även de samma väg. Dessutom ska vi spela Ryse, ett förstapersonsspel som utspelas på gatorna i Rom för väldigt många år sedan.
Varken Kinect Sports: Season Two eller Dance Central 2 kom som några överraskningar, ej heller Halo 4 som fick avsluta showen eftersom Microsoft sedan tidigare tabbat sig och publicerat nyheten för tidigt. En nyhet som även inkluderade en omgjord version av klassiska Halo: Combat Evolved.

Överlag får man väl säga att det var en okej bredd på utbudet, men det var inte mycket som överraskade. Microsoft missade med ganska god marginal den där wow-effekten som alla annars väntar på, men det kändes mer eller mindre väntat trots allt. För vi visste ju att de inte hade något annat än spel (och TV+film som mest gäller jänkarna) att visa.
Blir det Xbox 720 nästa år då, månne?

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...