Arkiv för E3 2010

E3: Du missade väl inte godbitarna?

Thord D. Hedengren

Det är ju förstås dömt att misslyckas, men här är någon form av sammanfattning av det största, hetaste och mest läsvärda från E3. En inkomplett lista med länkar som tar av de 224 poster (den här inkluderad) som berör E3 år 2010. Det är med andra ord det här du ska läsa in dig på om du inte orkade med informationsflödet under mässan.
Vi sätter även punkt för vår E3-bevakning med den här posten, även om det säkert lyser igenom ett och annat från mässgolvet i svallvågorna de kommande veckorna. Det brukar bli så. (mer…)

E3-frågorna du aldrig vågade ställa (och svaren du inte visste du ville ha)

Thomas Wiborgh

E3E3, den mytiska spelmässan där Allt Händer upphöjt i hundra, är över för i år. Det är så stort att det fortfarande rinner material från mässgolvet i form av bilder, filmer samt ett och annat citat från någon utvecklare som pratat lite för mycket, eller lite.
Det här är inte Thomas Wiborghs (känd från tidningen LEVEL med mera) första E3, men väl hans första bidrag till Spelbloggen. Här är E3-frågorna du aldrig vågade ställa (och svaren du inte visste att du ville ha), från en veteran till dina nyfikna ögon.
Kör hårt, Thomas! (mer…)

E3: Det här är PlayStation Plus

Thord D. Hedengren


Sonys presskonferens släppte man äntligen detaljerna om sin betaltjänst till PlayStation Network, kallad PlayStation Plus. Det är lite av ett Xbox Live Guld-medlemskap, fast ändå inte, för där Microsoft kräver ett guldmedlemskap för att du ska få spela online så kommer detta även i fortsättningen att vara fritt tillgängligt på Sonys PlayStation-plattformar. Eller ja, det där svänger förstås snabbt, kanske kommer det spel som kräver PlayStation Plus för onlinespelande, men det är inget man pratar om nu i alla fall.
Så vad är PlayStation Plus och hur gör det PlayStation Network bättre? (mer…)

E3: En bitter syn på Nintendos försök till konferens

Rickard Olsson

När det var Nintendos tur att äntra scenen under årets E3 var folket i salongen där för i princip en enda sak, Nintendo 3DS. Det kändes nästan som att allt annat kunde kvitta, och det verkade som Nintendo var lite inne på samma spår, för det här var allt annat än pulshöjande.
Nintendotsaren Reggie tog sig givetvis för att först och främst prata om, på alldeles för stort allvar, hur framgångsrik Wii är som konsol enligt den och den undersökningen. Hur många som spelar, att folk inte slutar spela efter ett tag och att den bara är sådär överjävligt fantastiskt bra. Vi gäspar mest. Ingen bryr sig, men det är ett måste för showen. (mer…)

E3: Sony jabbar till höger och vänster

Thord D. Hedengren

Sonys presskonferens är över sedan länge och jag har svårt att skaka av mig känslan av att det här är ett företag som har hamnat på efterkälken. De talar vitt och brett om att de är bäst på ditt, först med datt – men när de snackar om PlayStation Move som en innovation så känns det rätt så falskt. Och när de, liksom Microsoft för den delen, dessutom bundlar det hela med spel som inte hade existerat utan Wii Sports framgångar, då blir det faktiskt bara fånigt. (mer…)

E3: Annonskampanj ska rädda PSP? Knappast!

Thord D. Hedengren

Det råder inga tvivel om att PSP:n är en skön liten sak, men Sony har misskött plattformen på tok för länge. Rickard har varit inne på det tidigare, det är inte gratisspel som ska rädda PSP:n eller överprisade experimentfloppen PSPgo – nej, det behövs något mer.
Som PSP2.
Den fick vi inte på Sonys presskonferens. Istället ska en intensiv annonskampanj rädda formatet. (mer…)

E3: Här är spelen som stödjer PlayStation Move

Thord D. Hedengren

PlayStation Move, Sonys svar på Wii och Microsofts Kinect, kommer som bekant den 15 september i Europa. Men vad är väl rörelsekontroll utan några spel att förlusta oss med? Inte särskilt mycket, vilket troligtvis är varför Sony har skickat över en lista på kommande spel med Move-stöd. Alla kommer förstås inte på släppdagen, men Sony talar om att det kommer finnas (minst) 16 spel som kan använda Move när den landar i butiken. Det är fler än man har på den här listan, lustigt nog. (mer…)

E3: PlayStation Move kommer den 15 september

Thord D. Hedengren

För en gångs skull får Europa äran att inleda, för PlayStation Move släpps först här den 15 september. I USA får man vänta till den 19 september, medan Japan är sist ut av de huvudsakliga marknaderna, med den 21 som lanseringsdatum.
Så vad kostar kalaset? Här har vi bara amerikanska priser, så räkna med att de går upp ytterligare för oss, men… Move går på $49.99 (cirka 390 kr) och kontrollen kostar $29.99 (230 kr). Dessutom kommer Move säljas med – ja, du gissade det – ett sportspel, samt till konsolen. Troligtvis får vi dessa paket i Europa med, men vi inväntar detaljerna.

E3: Så vilka spel kommer till Nintendo 3DS?

Thord D. Hedengren

Nintendo visade bara Kid Icarus Uprising till nya Nintendo 3DS på sin presskonferens, men Satoru Iwata listade en handfull tredjepartstitlar. Det är inga okända små historier direkt… Till på det har vi fått en fet lista på spel som är under utveckling till Nintendos nya bärbara. (mer…)

E3: Nintendo 3DS ger oss 3D utan glasögon

Thord D. Hedengren

Satoru Iwata har visat upp Nintendo 3DS. Den ser ut som en Nintendo DS, med dubbla skärmar där den övre är större med 3,5-tumsskärm och har stöd för 3D-grafik. Utan glasögon, det är tydligen viktigt för Nintendo… Som väntat är 3D-skärmen ingen tryckskärm, precis som för vanliga DS:en så är det bara den nedre skärmen som du kan kladda på. (mer…)

Äldre Inlägg »
Sida 1 av 2