E3: Microsoft gjorde en Apple, annars inte mycket nytt

Share This Post


De tre stora – Nintendo, Sony och Microsoft – kör alltid presskonferenser i anslutning till E3, och så även i år. Microsoft var först ut, och även om man tveklöst har en imponerande uppställning spel att visa upp så kändes det mesta ganska väntat. Faktum är att jag nog hade trott och hoppats på något större, någon form av överraskning.
Istället blev det en väldig massa Kinect, vilket i och för sig är intressant men än så länge långt ifrån hett om ni frågar mig.
Samtidigt är det svårt att peka finger på företaget, man har en solid produkt i Xbox 360 och försåg såväl hardcorespelarna som den alltjämt växande casualmarknaden med något att se fram emot. Kinect känns mer och mer som ett försök att ta marknadsandelar bland den senare gruppen spelare från Nintendo, speciellt när de 15 lanseringstitlarna domineras av dans- och träningsspel.
Gears of War 3, Fable III, Halo: Reach – förvisso alla uppföljare i väletablerade spelserier, men likväl såväl intressanta som givna kort i portföljen. Man kan inte klaga, det är tunga titlar, liksom Call of Duty: Black Ops (med tillhörande DLC-kupp) och Hideo Kojima på scen för att prata Metal Gear Solid: Rising.
Bra, men inte mer. Så skulle jag gradera Microsofts presskonferens, om än inte spelen eller Kinect – det är det förstås för tidigt för.
Tills de gjorde en Apple och utannonserade en ny Xbox 360-modell som börjar säljas i USA redan i veckan.
Pang.
Mer sådant i spelvärlden tack. Okej, den var redan läckt, men ändå – det är inte månader till lanseringen, det är dagar. I alla fall i USA, här i Europa verkar vi få vänta till den 16 juli, men det är imponerande det med.
Solitt och säkert, så känns det för Microsoft och Xbox 360-formatet just nu. Det betyder tyvärr att det blir lite tråkigt, men vad gör väl det så länge produkterna levererar? Onekligen verkar de göra just det, igen.

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...