E3: Nintendo 3DS ger oss 3D utan glasögon

Share This Post

Satoru Iwata har visat upp Nintendo 3DS. Den ser ut som en Nintendo DS, med dubbla skärmar där den övre är större med 3,5-tumsskärm och har stöd för 3D-grafik. Utan glasögon, det är tydligen viktigt för Nintendo… Som väntat är 3D-skärmen ingen tryckskärm, precis som för vanliga DS:en så är det bara den nedre skärmen som du kan kladda på.
I övrigt är den ganska lik skisserna och gissningarna som dykt upp de senaste månaderna. Fyra knappar på högersidan och styrkors på den vänstra, precis som vi är vana vid, men dessutom finns det en analog kontroll, kallad Slide Pad, ovanför styrkorset.

Mer? 3D Depth Slider låter dig välja hur mycket 3D du vill ha – lite, mycket, inget alls. Det finns dessutom en rörelsesensor och gyro så att även Nintendo 3DS kan göra svängiga spel. Precis som på Nintendo DSi så finns det en kamera ovanför skärmen, men även två stycken på utsidan så att du kan ta egna 3D-bilder. Inte illa!
Och! Nintendo 3DS kan visa film, på E3-golvet kommer man visa filmer från Disney, Warner Bros. och Dreamworks för att demonstrera detta. Däremot ville Iwata inte säga något om vad som skulle komma på filmfronten, när det kommer, eller något alls egentligen.
Så när kommer den? Varken släppdatum eller pris utannonserades, så vi får snällt vänta. Det låter med andra ord inte så troligt att 3DS:en kommer till jul.

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...