Nutopia

Valve gör Macen till en bättre spelmaskin

Det råder knappast någon tvekan om att Valve tar lanseringen av Steam-plattformen på Mac på allvar. Rapporter om att spel rullar sämre på Macar än på sina Windows-motsvarigheter ser inte bra ut alls, vilket förstås riskerar gå ut över spelförsäljningen. Valve har listat ut att det handlar om sämre grafikrutiner till OS X än till Windows, vilket förstås inte är okej.
Allt är dock inte förlorat, så klart. Valve samarbetar med Apple samt grafikkortstillverkarna ATI och Nvidia för att ta fram bättre drivrutiner, vilka sedan kommer rullas ut i kommande systemuppdateringar. Så här säger Rob Barris på Valve om saken på Steam-forumen:

Prestandan kommer bli bättre allt eftersom drivrutinerna uppdateras. Jag skulle räkna med små förbättringar på kort sikt, och större på länge sikt. […] Vi identifierar specifika inslag i spelen såväl som i OpenGL och drivrutinerna. Apple, ATI och Nvidia är alla inblandade [i det här].

Låt oss hoppas att arbetet rör sig framåt i hyfsat högt tempo.

Thord D. Hedengren

Spelveteran som tidigare startat såväl TVspel.nu som Kong och Spelbloggen. Numera författare, journalist, entreprenör, och VD på webbyrå - bland mycket annat!

Kommentarer