Nutopia

Chattrum där varje tecken kostar pengar

Går man tillbaka till tiden innan internet kostade det pengar att kommunicera med människor över långa distanser. Något som, tack och lov, har försvunnit idag med alla chatt-tjänster som finns. Men det kan lätt bli överflöd med meddelanden, något som skulle kunna lösas om varje tecken kostade pengar.

Marc Köhlbrugge släppte förra veckan Expensive Chat. En webbaserad chattapp där varje tecken du skriver kostar riktiga pengar. Vart går dom pengarna? Till Marc själv.

Sidan har även en resultattavla där man kan se dom som spenderat mest pengar på tjänsten. Från början var det ganska oskyldiga meddelanden men efter ett tag började sidan fyllas av reklam för andra tjänster.

Enligt Marc är det hela ett experiment på hur chatt-tjänster skulle kunna fungera. Om Facebook inför det i nästa version av Messenger är idag oklart.

Marco Hyyryläinen

Webbutvecklare i Linköping som dricker för mycket kaffe om dagarna. När han inte gör det spelar han tuba, surfar runt på Reddit efter dom roligaste inläggen, och kollar på allt för många TV-serier.

Kommentarer

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.