Nutopia

Arkiv för
pengar

4 mars

Chattrum där varje tecken kostar pengar

Går man tillbaka till tiden innan internet kostade det pengar att kommunicera med människor över långa distanser. Något som, tack och lov, har försvunnit idag med alla chatt-tjänster som finns. Men det kan lätt bli överflöd med meddelanden, något som skulle kunna lösas om varje tecken kostade pengar.

Marc Köhlbrugge släppte förra veckan Expensive Chat. En webbaserad chattapp där varje tecken du skriver kostar riktiga pengar. Vart går dom pengarna? Till Marc själv.

Sidan har även en resultattavla där man kan se dom som spenderat mest pengar på tjänsten. Från början var det ganska oskyldiga meddelanden men efter ett tag började sidan fyllas av reklam för andra tjänster.

Enligt Marc är det hela ett experiment på hur chatt-tjänster skulle kunna fungera. Om Facebook inför det i nästa version av Messenger är idag oklart.

1 mars

Reddit testar dricksfunktion

Reddit testar nu en ny dricksfunktion på sidan som tillåter användare att dricksa ett antal dollar till en användare som man tycker förtjänar det. Det testet gör dom även på ett sätt som är väldigt Reddit.

Reddit bestämde sig nämligen att just nu kan man bara ge dricks till en användare – u/shittymorph. Anledningen till det är att hen har lämnat bra kommentarer på sidan och ansvariga bakom sidan tyckte att shittymorph var en bra kandidat för att få pengar.

Faller testet ut väl kommer Reddit utöka funktionen så att fler kan få dricks för sitt innehåll på sidan.

19 mars

Apple spenderar lite pengar

Apple har nästa 100 miljarder dollar i likvida tillgångar. Det vill säga pengar och värdepapper som bara ligger och väntar.
Idag samlade de aktieägare och media till en telekonferens för att berätta vad de ska göra med pengarna. Ryktesmaskinen blev lyrisk och en tid snurrade det galna nyheter på nätet. Men nu är det klart att Apple är tråkiga och ansvarsfulla med pengarna.
Apple tjänar sjuka pengar
Läs vidare →

22 november

XKCD och pengarna

Det finns en episkt stor ”seriestripp” om vem som har pengar, vad pengar går till, och allt annat runt pengar ärligt talat. Den här så stor att den inte går att visa snyggt här, eller på någon skärm utan zoomande in och ut. Se den i sin helhet här (klicka på bilden) och imponeras av det nedlagda arbetet.