Nutopia

Apple spenderar lite pengar

Apple har nästa 100 miljarder dollar i likvida tillgångar. Det vill säga pengar och värdepapper som bara ligger och väntar.
Idag samlade de aktieägare och media till en telekonferens för att berätta vad de ska göra med pengarna. Ryktesmaskinen blev lyrisk och en tid snurrade det galna nyheter på nätet. Men nu är det klart att Apple är tråkiga och ansvarsfulla med pengarna.
Apple tjänar sjuka pengar

Över en treårsperiod kommer Apple köpa tillbaka aktier för ett värde av tio miljarder dollar (ungefär 67 miljarder kronor). Aktieägare kommer dessutom få en uttdelning på $2.65 (cirka 18 kr) per aktie.
Tim Cook (Steve Jobs efterträdare på VD-posten) berättade också att pengarna ska användas för ”strategiska förköp”. Vad det innebär kan vi bara gissa.
Totalt ska de återinvestera $45 miljarder (304 miljarder kronor), vilket låter som galna mängder pengar. Men med tanke på att Apple hade en ren vinst på $13 miljarder (cirka 88 miljarder kronor) bara det senaste kvartalet så är det kanske inte den jättesatsning det låter som.
Tim Cook svarade avböjande på frågan om Apple hade nya produkter på väg med det lurigt formulerade:

”Our pipeline is full of stuff”

Jesper Bylund

Jesper Bylund är en speldesigner i webbranchen där han jobbar som interaktionsdesigner och utvecklare på Odd Alice, han bloggar även om Gamification på www.addingthefun.com.

Kommentarer

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.