Nutopia

Arkiv för
Tim Cook

28 september

Apple ber om ursäkt för Maps

Tim Cook, VD på Apple, ber om ursäkt för Maps i iOS 6 i ett öppet brev. Han understryker också anledningen till bytet, vilket – för de som inte följt utvecklingen av Googles Maps-applikation och skillnaderna mellan den på iOS respektive Android:

We launched Maps initially with the first version of iOS. As time progressed, we wanted to provide our customers with even better Maps including features such as turn-by-turn directions, voice integration, Flyover and vector-based maps. In order to do this, we had to create a new version of Maps from the ground up.

Med andra ord, hade Google uppdaterat Maps med dylika funktioner – som funnits på Android länge – så hade Apple kanske inte känt sig tvingade att släppa en egen Maps.app.
Cook tipsar även om alternativa karttjänster på App Store, samt nämner såväl Google Maps som Nokias motsvarighet vilka fungerar i webbläsaren.

19 mars

Apple spenderar lite pengar

Apple har nästa 100 miljarder dollar i likvida tillgångar. Det vill säga pengar och värdepapper som bara ligger och väntar.
Idag samlade de aktieägare och media till en telekonferens för att berätta vad de ska göra med pengarna. Ryktesmaskinen blev lyrisk och en tid snurrade det galna nyheter på nätet. Men nu är det klart att Apple är tråkiga och ansvarsfulla med pengarna.
Apple tjänar sjuka pengar
Läs vidare →