Arkiv för Macbook Air

Ivy Bridge vs Sandy Bridge i Mac

Rickard Olsson


I videon ovan sätts Intels nya CPU Ivy Bridge på lättare prov mot nuvarande Sandy Bridge, och samtidigt diskuteras det vad den nya processorn kan innebära för de nya, kommande Mac-modellerna i Air- och Pro-familjen.

Nya MacBook Pro-serien allt mer lik Air

Rickard Olsson


Macrumors kan vi läsa att nya MacBook Pro-modeller sägs vara på gång, och nu tar de tydligen ett kliv närmare Air-serien då de enligt uppgift dumpar den optiska läsenheten helt och även blir tunnare än tidigare. Däremot påstås Pro-datorerna få behålla sina mer avancerade specifikationer vilket inkluderar processorer och lagring (och säkert även grafik, även om det inte skrivs ut), något som ska skilja dem åt från Air. Produktionen ska vara i full gång och leveranser av de nya modellerna till Apple börjar den här månaden. När de landar i butik återstår att se, men det handlar väl som vanligt om endast ett kortare mellanrum.
Frågan är nu hur lång tid det tar innan Apple bara erbjuder en laptop-variant där endast innehåll och skärmstorlekar skiljer dem åt, för nog blir de allt mer lika varandra för var generation som passerar.

MacBook Air förstoras

Rickard Olsson


Det ser onekligen ut som att Air-familjen i MacBook-serien kommer få ett tillskott 2012. Den tidigare beryktade 15-tumsmodellen verkar ansluta till gänget i samband med nästa års uppgradering av befintliga maskiner. Via 9to5mac får vi också reda på att Apple redan 2010 ville införa den större modellen, men att man på grund av hårdvaruproblem inte kunde genomföra det då. Fast nu är det alltså snart dags.
I uppgraderingen, som väntas första kvartalet nästa år, ingår även nya Ivy Bridge-processorer som är både snabbare och mer strömsnåla. Det sägs också att Apple kommer sänka priset på dagens modeller strax före de nya datorerna anländer.

Black Friday-rea på Apple Store

Thord D. Hedengren

I USA så är det Black Friday idag, vilket betyder att det är reor överallt. Lyckligtvis rinner det över på oss svenskar med, vilket betyder att vissa amerikanska företag rear de med. Som till exempel Apple Store, som har extra bra priser på Macbook Air, iPad 2, iPod touch med mera. Kolla Apple Store för alla erbjudanden, bara idag alltså.

28% av alla sålda (till såväl kunder som butiker) bärbara datorer som bär Apples logotyp tillhör MacBook Air-linjen enligt NPD. Jag förstår varför, de är fenomenala och rekommenderas varmt.

Nya MacBook Air i juni eller juli

Thord D. Hedengren


Ryktesmaskineriet har börjat spruta ut gissningar kring när Apple uppgraderar MacBook Air-linjen nästa gång. Innan de släppte de nuvarande modellerna fick vi dras med extremt långa produktcykler, men med tanke på hur omtyckta de nya Air-datorerna är så blir det knappast fallet den här gången. (mer…)

Nya SSD-diskar i Macbook Air

Rickard Olsson


De nya modellerna av Macbook Air som började säljas förra hösten innehöll SSD-diskar från Toshiba, men så är inte längre fallet vad det verkar. De nya leveranserna av Macbook Air innehåller istället diskar från Samsung, och det är snabbare sådana om man får tro Anandtech som gjort några jämförelsetester. (mer…)

Nya MacBook Pros på torsdag?

Rickard Olsson


Vi har läst ett tag nu att nya MacBook Pros skulle vara på intågande, och ryktesmaskinen säger nu att de anländer torsdagen den 24 februari. Kanske är det så, men mer intressant är ju så klart vad de kan tänkas innehålla. Här är vad ”snacket” menar att vi kan få. (mer…)

7 saker Apple gjorde fel med nya Macbook Air

Thord D. Hedengren


När Apple äntligen (ÄNTLIGEN!) släppte en ny Macbook Air så var mina känslor gentemot maskinen splittrade. De gick från en lyxmaskin (förvisso på tok för klen för priset) till något de vill sälja till alla, grunden till nästa generations Macbook utan rörliga delar. Inget fel med det, men eftersom jag inte är priskänslig i det här fallet så anser jag att Apple har gjort fel. Inte i att erbjuda den Macbook Air som finns att köpa idag, utan snarare att begränsa sig till den för att hålla priset nere.
Jag har 11,6-tumsmodellen med 1.6 GHz-processorn, 128 GB hårddiskutrymme (SSD, som alla nya Air-modeller), och 4 GB internminne. Kort sagt: jag är nöjd, men den är inte perfekt. (mer…)

Här är Reeder till Mac

Thord D. Hedengren


Populära RSS-appen Reeder, som finns både till iPhone och iPod touch samt till iPad (båda är outsanding, köp!), har släppts i betaversion till OS X. (mer…)

Äldre Inlägg »
Sida 1 av 2