Mac Cydia på väg säger Saurik

Share This Post


Jay Freeman, mer känd som Saurik och skaparen av alternativa iOS-butiken Cydia, tänker släppa en Mac-version av just Cydia, som ett alternativ till Apples egna Mac App Store. Enligt TUAW, som har hört Saurik prata på 360 MacDev, ska Mac Cydia komma inom ett par veckor vilket betyder att den troligtvis anländer före Mac App Store.
Finns det verkligen ett behov av Mac Cydia?
Frågan är berättigad, för där App Store är synnerligen begränsat och styrt av Apple – och behovet av en alternativ kanal för allt Apple inte tycker är okej att släppa på App Store är uppenbart – där är OS X en betydligt öppnare och friare plattform. Kan du inte komma in på Mac App Store med ditt program så kan du alltid släppa det på din hemsida, exempelvis, som man gör idag alltså. Det finns inget som hindrar användarna från att köpa programmen när de vill, varifrån de vill, i OS X. Så är inte läget till iOS som bekant.
En av anledningarna till Mac Cydias existens och potentiella framgång ska vara möjligheten till stöd för köp inom programmen, motsvarande iOS-apparnas in-app-lösningar. Det är en långsökt slutsats tycker jag, återigen finns det inget som hindrar dig som utvecklare att sköta den lösningen själv. Ta betalt är inte direkt svårt, om man säger så.
Nej, jag är tveksam till Mac Cydia. Det finns dessutom redan Mac-programbutiker, kolla in Bodega om du är nyfiken. Kanske vet Saurik något som inte vi vet, och kanske finns det ett behov – mycket att välja på skadar i alla fall inte.

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...