Epic Mickey – thinner löser inte alla problem

Share This Post


Det finns många problem i Epic Mickey, särskilt efter Musse Pigg klantat sig lite i början (se videon med hela introt här) vilket leder till att han sugs in i Cartoon Wasteland – en skev sagovärld. Som nu även är trasig, efter all thinner som Musse skvätt över hela stället. Nu ska vi inte skylla allt på Musse, det är något mer som är fel i Cartoon Wasteland – det ligger en mörk stämning över hela stället. Men det är kanske något som kommer automatiskt i en värld som befolkas av gamla bortglömda seriefigurer.
Hela spelet är fullproppat av referenser till gamla filmer och de olika grafiska stilarna som används är stundtals helt underbara. För att ta sig mellan två världar måste man till exempel spela sig igenom korta plattformsbanor, i 2D/3D-stil, som refererar till olika klassiska tecknade filmer som Ångbåts-Willie och Klockrent. Dessa avbrott tillsammans med de små filmklipp i 2D, som för historien vidare i spelet, gör att man inte kan låta bli att le – grafiken är så härlig.
Tyvärr håller inte leendet i sig genom hela spelet. Varken kameran och kontrollen är inget som får mig att dra det minsta på munnen. Kameran vill leva sitt eget liv och det gör att man hoppar fel, ramlar ner och missar fiender vilket leder till att man dör eller får börja om med det man håller på med. Att trycka febrilt på C-knappen som centrerar kameran hjälper till viss del, men löser inte problemet. Den oprecisa kontrollen är inte ett lika stort problem som kameran, men dock ett stort irritationsmoment. När man ska måla eller sudda ut saker händer det väldigt ofta att man missar ytan för att spelet tycker att något, för dig osynligt, är i vägen.
Jag har svårt att få grepp om Epic Mickey. Spelet är ojämnt. Vissa delar är tråkigt enkla upprepningar, andra långtråkigt krångliga och historien är inget som jag fastnar för. Men samtidigt blir jag kvar i spelet och vill samla saker, fylla i alla luckor samt slutföra så många uppdrag som möjligt. Cartoon Wasteland är på något sätt fängslande och 2012 önskar jag mig uppföljaren till Epic Mickey i julklapp.
Betyg: 3 av 5

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...