Nutopia

Fem appar: Stellan Löfvings iPhone

Vi fortsätter serien Fem appar med en titt på några av favoriterna i Stellan Löfvings iPhone. Tidigare delar hittar du här.
Några av mina favoritappar har redan figurerat här på Mapple, till exempel kalenderappen Calvetica. Så den hoppar vi, och kollar på några andra istället.

Echofon Pro [38 kr • App Store]
Jag har testat horder av Twitter-appar, men kommer alltid tillbaka till Echofon. Den har sin främsta styrka i den utmärkta trådningen av tweets, som gör att man faktiskt kan följa en konversation. Mitt Twitter-konto finns här, för övrigt.
Posterous [Gratis • App Store]
Posterous är ett superenkelt bloggverktyg och med hjälp av appen i iPhone blir det ännu enklare att snabbt slänga upp en bild eller en textsnutt. Min privata Posterous hittar du här.
Reeder [22 kr • App Store]
En av de stora fördelarna med den här RSS-läsaren är de inbyggda möjligheterna att dela material till en rad olika plattformar som till exempel Twitter, Facebook eller Delicious.

Spotify [Gratis, men kräver Premium-konto • App Store]
Med en bilstereo med auxingång och en liten audiokabel har du alltid med dig din favoritmusik. Och de viktigaste spellistorna är förstås sparade offline i din iPhone.
Rat on the Run [7 kr • App Store]
Jag är ingen stor spelare. Det här är lagom nivå för mig – ett enkelt spel som får tråkiga flyg- och tågresor att gå snabbare.