Nutopia

Arkiv för
Mac

11 februari

14 januari

Matias Laptop Pro

Nej, det är inte någon snubbe som heter Matias som är grym på sin laptop, utan ett mekaniskt blåtandstangentbord avsett för bärbara datorer, iPad och Android-plattor. Med en prislapp på $170 (cirka 1 100 kr) så är Matias Laptop Pro knappast det billigaste alternativet, men oj vad jag vill ha det här. Tyvärr släpps det först i februari i USA, och den nordiska versionen är, enligt brittiska återförsäljaren The Keyboard Company, 4-6 månader bort.

30 november

Föreställ dig Imagine

Imagine är en textredigerare till Mac för de av oss som föredrar lite mer minimalistiska program. En ersättare till Textredigeraren, som medföljer OS X, kan man säga.
Tanken är att Imagine ska vara enkel. Du har enkel formatering, som fet, kursiv, understruken och rentav överstruken, som i överstrykningspenna-överstruken, text. Och en ordräknare nere i hörnet. Det behövs inte så mycket mer.
Imagine laddar du ner från Mac App Store. Priset? Gratis.

1 november

20 oktober

Grattis Mac-ägare, ni kan nu spela en rad skitgamla spel också


Att Mac är en mer eller mindre värdelös spelplattform känner de flesta till idag. Några större titlar här och där går att köra på den inte alltför heta och överprisade hårdvaran, men annars är det tunt. Det vill Good Old Games ändra på och gör nu ett 50-tal spel tillgängliga på Mac. Ni som vet vad GOG är förstår att det inte utestlutande är de direkt senaste spelen jag talar om, utan denna gång handlar det bland annat om titlar som Syndicate, Ultima och Wing Commander. Stenkakevarning alltså, även om nostalgi så klart ska spridas som vinden.
Så det här draget av GOG är inget negativt alls, det bara inte pushar Macen som spelplattform över huvud taget, oavsett om en handfull nyare spel inkluderas eller ej. Men frågan är om folk inte slutat bry sig för länge sedan, eller om de någonsin gjort det?
Speldator? Ja, då är det PC som gäller. Men det visste du ju redan.
Via GOG.

18 oktober

Tweetbot till Mac ute nu

Tapbots har släppt Tweetbot till Mac, köps för 149 pix från Mac App Store. De av oss som kört betan (gratis så klart) vet att det här är en stabil app och troligtvis det bästa alternativet för twittrare till OS X i dag.

28 september

27 september

14 augusti

Så här gjorde man reklam för Mac 1983

Ett gäng oerhört stiliga herrar ”intervjuas” i denna Mac-reklam från 1983, som aldrig tidigare visats. 30 år senare äger PC:n marknaden (så klart), men det är en annan sak.

Via Gizmodo.

25 juli

Om din Mac är inköpt den 11 juni eller senare så får du Mountain Lion gratis. Läs mer här.