Nutopia

Arkiv för
Mac

11 februari

14 januari

Matias Laptop Pro

Nej, det är inte någon snubbe som heter Matias som är grym på sin laptop, utan ett mekaniskt blåtandstangentbord avsett för bärbara datorer, iPad och Android-plattor. Med en prislapp på $170 (cirka 1 100 kr) så är Matias Laptop Pro knappast det billigaste alternativet, men oj vad jag vill ha det här. Tyvärr släpps det först i februari i USA, och den nordiska versionen är, enligt brittiska återförsäljaren The Keyboard Company, 4-6 månader bort.

30 november

Föreställ dig Imagine

Imagine är en textredigerare till Mac för de av oss som föredrar lite mer minimalistiska program. En ersättare till Textredigeraren, som medföljer OS X, kan man säga.
Tanken är att Imagine ska vara enkel. Du har enkel formatering, som fet, kursiv, understruken och rentav överstruken, som i överstrykningspenna-överstruken, text. Och en ordräknare nere i hörnet. Det behövs inte så mycket mer.
Imagine laddar du ner från Mac App Store. Priset? Gratis.

1 november

20 oktober

Grattis Mac-ägare, ni kan nu spela en rad skitgamla spel också


Att Mac är en mer eller mindre värdelös spelplattform känner de flesta till idag. Några större titlar här och där går att köra på den inte alltför heta och överprisade hårdvaran, men annars är det tunt. Det vill Good Old Games ändra på och gör nu ett 50-tal spel tillgängliga på Mac. Ni som vet vad GOG är förstår att det inte utestlutande är de direkt senaste spelen jag talar om, utan denna gång handlar det bland annat om titlar som Syndicate, Ultima och Wing Commander. Stenkakevarning alltså, även om nostalgi så klart ska spridas som vinden.
Så det här draget av GOG är inget negativt alls, det bara inte pushar Macen som spelplattform över huvud taget, oavsett om en handfull nyare spel inkluderas eller ej. Men frågan är om folk inte slutat bry sig för länge sedan, eller om de någonsin gjort det?
Speldator? Ja, då är det PC som gäller. Men det visste du ju redan.
Via GOG.

18 oktober

Tweetbot till Mac ute nu

Tapbots har släppt Tweetbot till Mac, köps för 149 pix från Mac App Store. De av oss som kört betan (gratis så klart) vet att det här är en stabil app och troligtvis det bästa alternativet för twittrare till OS X i dag.

28 september

27 september

14 augusti

25 juli

Om din Mac är inköpt den 11 juni eller senare så får du Mountain Lion gratis. Läs mer här.

17 juli

Steam på väg till Linux


Valve expanderar. Först var för PC, sedan kom Mac och nu är Steam på väg till Linux. Ett dedikerat team håller på att utveckla klienten för Ubuntu 12.04, och det första spelet som sägs vara aktuellt är Left 4 Dead 2. En titel som enligt Joystiq ska rulla på bra med respektabel grafik. Släpps som intern beta ”inom kort” och fler spel utlovas med tiden.
Tills vidare kör vi andra på med PC och ett redan fullmatat bibliotek. Så klart!

12 juli

11 juli

Dagens tweet: Mountain Lion Golden Master


Kommande versionen av OS X, Mountain Lion, närmar sig – i Golden Master nu, vilket betyder att om inget oväntat händer så är det här vad som släpps på Mac App Store inom kort.

4 juni

Ivy Bridge vs Sandy Bridge i Mac


I videon ovan sätts Intels nya CPU Ivy Bridge på lättare prov mot nuvarande Sandy Bridge, och samtidigt diskuteras det vad den nya processorn kan innebära för de nya, kommande Mac-modellerna i Air- och Pro-familjen.

17 maj

10 maj

En miljard arga fåglar


Hatten av för Rovio som nu låter meddela att deras omåttligt populära pippiserie Angry Birds laddats ned över en miljard gånger. Detta utslaget över samtliga versioner till samtliga format spelen hittat till.
Övrig intressant statistik Rovio delade med sig av var följande:

  • 200 000 år av total speltid
  • 300 miljoner minuter speltid per dag
  • 400 miljarder fåglar uppskjutna
  • 44 miljarder samlade stjärnor

Hur mycket har du bidragit med?

7 maj

The Elder Scrolls Online utannonserat


Bethesda har äntligen utannonserat ett MMO som utspelar sig i Elder Scrolls-världen. Teasern säger inte så mycket dessvärre, men de första bilderna i Gameinformer tyder på ett ganska generiskt spel. Räkna med att det blir mer om det här på E3. The Elder Scrolls Online släpps till PC och Mac nästa år.

18 april

BrowserQuest är vad det låter som


Vad sägs om lite äventyr direkt i webbläsaren? Då kanske BrowserQuest är något för dig? Ett onlinerollspel i klassiskt 2D-format med enkla kontroller och traditionellt koncept. Undertecknad har endast spelat några minuter ännu, men jag kan säkerligen se mig själv spendera åtskilliga minuter/timmar/dagar med detta om det håller i längden.
Testa själv på browserquest.mozilla.org.

17 april

16 april

Det blir inte bara PC och iPad för Baldur’s Gate: Enhanced Edition i sommar, spelet kommer även till Mac via Mac App Store. Trevligt!